Go Back
+ servings
Marcipanis med påskeæg

Marcipanis med påskeæg

Her får du et bud på en super lækker dessert eller sød sag til påsken. En cremet marcipanis med påskeæg. Opskriften giver cirka 1 liter.
5 fra 1 stemme
Antal: 1 liter
Forberedelse30 minutter
Tilberedelse20 minutter
Frysetid3 timer

Ingredienser

  • dl fløde
  • dl sødmælk
  • 5 æggeblommer (evt. pasteuriserede)
  • 115 g sukker
  • 1 vaniljestang (eller ½ tsk ren vaniljepulver)
  • 100 g marcipan (groftrevet)
  • 125 g påskeæg (små)

Noter

Der er to forskellige tidspunkter, du kan tilsætte groftrevet marcipan. Enten kan du hælde den legerede (82 grader) varme masse (altså efter step 4) over marcipanen, så den nærmest opløser sig. Her får du en mere intens marcipanis uden stykker af marcipan. 
Ellers kan du røre den groftrevne marcipan i efter massen er kølet af, altså lige før den køres på røremaskine. Her får du en is med en smule mindre intens marcipansmag men til gengæld med stykker af marcipan i. 

Køkkenudstyr

  • Ismaskine

Fremgangsmåde

  • Kog mælk og fløde op til lige før kogepunktet i en gryde (80 grader hvis du bruger termometer). Tag gryden af varmen.
  • Flæk imens vaniljestangen og mas kornene i lidt af sukkeret. Pisk vanilje, sukker og æggeblommer sammen.
  • Hæld langsomt den varme mælk og fløde i æggesnapsen, mens du pisker.
  • Kom det hele tilbage i gryden og varm det langsomt op, mens du rører. Den må endelig ikke koge men skal bare tykne en smule – det gør den omkring 82-83 grader.
  • Læs note omkring tidspunkt for tilsætning af marcipan.
  • Lad cremen køle helt af. Dette kan sagtens gøres dagen før.
  • Når din iscreme er helt kold, skal du køre den på en ismaskine, til du har en tyk softice.
  • Fordel din marcipanis i en lille form og sørg for at drysse med grofthakkede marcipanæg ind imellem og på toppen som pynt.
  • Kom isen på frys i minimum et par timer.