Start med at lave tomatsauce: hak løg og steg det i lidt olivenolie med finthakket timian, til løgene er bløde.
Hæld dåsetomater på sammen med balsamico, 2 dl vand, 1 spsk sukker og et drys salt og friskkværnet peber.
Lad tomatsaucen simre, imens du forbereder resten.
Hak hvidløg fint og steg det ved lav varme i lidt olie på en pande.
Skyl spinat, dup det tørt og kom det op til hvidløget med et drys salt.
Lad det stege ved middelvarme, til spinaten falder sammen. Er der meget overskydende væde, skal du hælde det fra.
Lad spinaten køle lidt af, inden du vender det med citronskal, parmesan og et drys muskatnød (alle tre fintrevet).
Smuldr feta og vend det forsigtigt i spinatblandingen.
Klip/skær lasagnepladerne i passende stykker, så det passer med, at du kan rulle cirka 8 små ruller. Min var én lang plade, som jeg klippede ud i aflange stykker på cirka 16 cm i længden.
Kom en skive parmaskinke ovenpå et stykke lasagneplade, kom cirka 2 spsk fyld ovenpå og rul den sammen. Fortsæt med resten.
Fordel halvdelen af tomatsaucen i et ildfast fad, læg pastarullerne ovenpå (med lukningen nedad) og fordel resten af tomatsaucen over. Sørg for at pastaen er helt dækket af sauce.
Bræk mozzarellakuglen i små stykker og fordel dem over rullerne.
Bag dine cannelloni ved 180 grader varmluft i 30 minutter.