Go Back
+ servings
rabarbermuffins

Rabarbermuffins

Søde, bløde rabarbermuffins med vanilje og chokolade. Opskriften giver 12 stk, og de er super nemme at lave.
5 fra 1 stemme
Antal: 12 stk
Forberedelse20 minutter
Tilberedelse12 minutter
I alt32 minutter

Ingredienser

  • 200 g sukker
  • 2 æg
  • 1 vaniljestang
  • 75 g havregryn
  • dl cremefraiche ( 18 %)
  • 100 g smør (blødt )
  • ½ tsk bagepulver
  • 150 g hvedemel
  • 7 stængler rabarber (tynde eller 4 tykke)
  • 100 g chokolade

Køkkenudstyr

  • Muffinforme

Fremgangsmåde

  • Skrab vaniljekornene ud af vaniljestangen og pisk det godt med æg og sukker og vaniljestang godt.
  • Bland havregryn i dejen og rør.
  • Tilsæt cremefraiche og blødt smør, og rør til smørret er rørt helt ud i dejen.
  • Sigt bagepulver og hvedemel ned i dejen og vende det i med fx en træske eller dejskraber.
  • Skær bladene fra rabarberstænglerne og skyl stænglerne. Skær dem i ca 0,5 cm stykker.
  • Hak chokoladen groft og vend rabarber og chokoladen i dejen.
  • Fordel dejen i 12 smurte muffinforme.
  • Bag kagerne i 12-15 minutter i ovnen ved 200 grader. For at tjekke om de er færdige, kan du stikke en kødnål eller en spids kniv i. Hvis der ikke er dej på, når du trækker den op, er de færdige.