Go Back
+ servings
Bygotto med ærter og citron

Bygotto med ærter og citron

Cremet og lækker bygotto med ærter og citronskal. Opskriften er nok til 3 personer og server gerne en frisk salat til.
5 fra 1 stemme
Antal: 3 personer
Forberedelse40 minutter

Ingredienser

  • 1 løg
  • 1 dl hvidvin
  • dl perlebyg (eller perlespelt)
  • 1 liter bouillon (kylling eller grøntsag)
  • 2 spsk mascarpone
  • 1 dl parmesan (revet )
  • 180 g ærter (kan sagtens være frosne og optøede)
  • 1 citron (skal fra den hele, saft fra den halve)
  • salt og peber

Fremgangsmåde

  • Hak løg og steg det ved middelvarme i en gryde i lidt olivenolie, til løget er blødt.
  • Skyl perlebyg grundigt i koldt vand. Kom dem op i gryden og rist det af et minuts tid, inden du tilsætter hvidvinen.
  • Når vinen er fordampet, kan du tilsætte en tredjedel af bouillonen.
  • Kog det op, imens du rør, og lad det så simre, til perlespelten har suget alt væsken til sig.
  • Hæld 1 dl bouillon i og lad byggen suge væsken til sig. Fortsæt sådan med 1 dl ad gangen, indtil al bouillonen er brugt, og grøden er cremet og lækker men stadig med lidt bid.
  • Tag gryden af varmen og rør mascarpone, fintrevet citronskal og -saft, peber, parmesan og ærter ned i speltottoen. Smag til.
  • Anret i skåle og drys med evt. ærter, parmesan, friskkværnet peber og lidt revet citronskal.