Hak løg og steg det ved middelvarme i en gryde i lidt olivenolie, til løget er blødt.
Skyl perlebyg grundigt i koldt vand. Kom dem op i gryden og rist det af et minuts tid, inden du tilsætter hvidvinen.
Når vinen er fordampet, kan du tilsætte en tredjedel af bouillonen.
Kog det op, imens du rør, og lad det så simre, til perlespelten har suget alt væsken til sig.
Hæld 1 dl bouillon i og lad byggen suge væsken til sig. Fortsæt sådan med 1 dl ad gangen, indtil al bouillonen er brugt, og grøden er cremet og lækker men stadig med lidt bid.
Tag gryden af varmen og rør mascarpone, fintrevet citronskal og -saft, peber, parmesan og ærter ned i speltottoen. Smag til.
Anret i skåle og drys med evt. ærter, parmesan, friskkværnet peber og lidt revet citronskal.