Hæld vand, gær, salt, tipo 00 mel og halvdelen af fuldkornsmelet i en røremaskine (du kan også gøre det med hænderne).
Ælt dejen i 5 minutter.
Tilsæt olie og derefter resten af fuldkornsmelet.
Ælt dejen videre i 15 minutter til den bliver smidig og fast.
Del dejen i 12 stykker og rul dem til boller.
Læg bollerne på en bageplade med bagepapir og lad dem hæve under et viskestykke et lunt sted i 40 minutter.
Imens skal du sætte en ren bageplade i ovnen og tænde ovnen på 230-250 grader (afhængig af hvor varm din ovn kan blive). Det er vigtigt, at ovn og bageplade er gennemvarm og skal derfor tændes i god tid.
Tag bollerne frem, når de har hævet. Kom lidt tipo 00 på bordet og rul bollerne med en kagerulle, til de er cirka 12 cm i diameter (de må ikke være for tynde).
Bag 2 pitabrød ad gangen. Læg dem ind på den brandvarme bageplade og bag dem i cirka 4-5 minutter. De burde meget gerne hæve op, og de skal tages ud lige inden de bliver sprøde.
Opbevar dem i et viskestykke imens du bager resten, så de holder sig lune.