Go Back
+ servings
Pitabrød

Pitabrød

Friskbagte, luftige og nemme hjemmelavede pitabrød. Fyld med dit yndlingsfyld og nyd de hjemmebagte brød. Opskrifter giver 12 stk.
5 fra 1 stemme
Antal: 12 stk
Forberedelse25 minutter
Tilberedelse25 minutter
Hævetid40 minutter

Ingredienser

  • 3 dl vand (koldt)
  • 15 g gær
  • 4 g salt
  • 300 g tipo 00 (hvedemel)
  • 150 g fuldkornsmel (fx grahamsmel)
  • 18 g olivenolie

Fremgangsmåde

  • Hæld vand, gær, salt, tipo 00 mel og halvdelen af fuldkornsmelet i en røremaskine (du kan også gøre det med hænderne).
  • Ælt dejen i 5 minutter.
  • Tilsæt olie og derefter resten af fuldkornsmelet.
  • Ælt dejen videre i 15 minutter til den bliver smidig og fast.
  • Del dejen i 12 stykker og rul dem til boller.
  • Læg bollerne på en bageplade med bagepapir og lad dem hæve under et viskestykke et lunt sted i 40 minutter.
  • Imens skal du sætte en ren bageplade i ovnen og tænde ovnen på 230-250 grader (afhængig af hvor varm din ovn kan blive). Det er vigtigt, at ovn og bageplade er gennemvarm og skal derfor tændes i god tid.
  • Tag bollerne frem, når de har hævet. Kom lidt tipo 00 på bordet og rul bollerne med en kagerulle, til de er cirka 12 cm i diameter (de må ikke være for tynde).
  • Bag 2 pitabrød ad gangen. Læg dem ind på den brandvarme bageplade og bag dem i cirka 4-5 minutter. De burde meget gerne hæve op, og de skal tages ud lige inden de bliver sprøde.
  • Opbevar dem i et viskestykke imens du bager resten, så de holder sig lune.