Go Back
+ servings
Lasagne

Lasagne

En klassisk opskrift på lasagne med ekstra grøntsager og hjemmelavet bechamel. Så bliver det ikke bedre. Opskriften er nok til 8 personer, og hvis I ikke er så mange, kan jeg anbefale at fryse det ned i portioner. Det skal du nok blive glad for senere.
5 fra 3 stemmer
Antal: 8 personer
Forberedelse45 minutter
Tilberedelse40 minutter
I alt1 time 25 minutter

Ingredienser

  • lasagneplader

Kødsovs

  • 2 spsk garam masala
  • 1 kg hakket oksekød
  • 2 løg (finthakket)
  • 4 fed hvidløg (finthakket)
  • 1 dåse tomatpure (70 g)
  • 3 gulerødder (groftrevne)
  • 1 squash (groftrevne)
  • 2 dåse hakkede tomater
  • 1 oksebouillonterning (opløst i 1 dl kogende vand)
  • 1 håndfuld friske krydderurter (fx timian og oregano)
  • olie

Bechamel

  • 3 spsk smør
  • 3 spsk hvedemel (store)
  • 1 liter mælk
  • ½ tsk muskatnød (fintrevet)
  • salt og peber
  • 2 håndfulde revet ost (fx gouda/cheddar)

Fremgangsmåde

Kødsovs

  • Rist et par spsk olie og garam masala af på en stor, varm og dyb pande eller gryde.
  • Kom det hakkede kød på og rør, til alt kød er brunt. Tag derefter kødet af panden. Gør det evt. af to omgange.
  • Svits de finthakkede løg og hvidløg på panden i et par minutter ved middel varme i lidt olie.
  • Gør plads i midten af panden og rist tomatpureen af i et minut eller to.
  • Kom også groftrevne gulerødder og squash på panden og lad det stege i 3 minutter.
  • Tilsæt det brunede kød sammen med de 2 dåser tomater, bouillonterning opløst i vand, salt, peber og evt. 1 spsk sukker.
  • Skyl og hak de friske krydderurter fint og kom dem ned til kødsovsen.
  • Lad kødsovsen simre under låg, imens du laver bechamelsovs, men også gerne længere. Hvis den bliver for tør, kan du tilsætte lidt vand.

Bechamel

  • Smelt smør ved middelvarme og tilsæt mel. Det skal “ristes” i et par minutter – brug et piskeris for at få melsmagen væk og rør hele tiden!
  • Tag gryden af varmen og tilsæt 1 dl af mælken og rør til den bliver blank og ensartet.
  • Kom 1 dl mælk mere i, rør til blank og ensartet.
  • Skub gryden tilbage på varmen og fortsæt med resten af mælken lidt ad gangen. Du skal hele tiden sørge for, at sovsen tykner lidt og bliver jævn, inden du kommer mere mælk i.
  • Tilsæt revet muskat, salt og peber.
  • Skru op på høj varme og lad sovsen koge igennem og tykne i 2 minutter - rør hele tiden så den ikke brænder på.
  • Skru ned til middelvarme (konsistensen skal være som yoghurt). Tilsæt revet ost og rør til osten er smeltet.

Samling

  • Spray/smør én stor form eller to mindre og læg lasagnen i lag: kom kødsovs nederst, derefter bechamel og så lasagneplader så det dækker. Du skal gerne have 3 lag af lasagneplader.
  • Slut af med et lag kødsovs og bechamel. Drys evt. med revet ost.
  • Bag lasagnen i ovnen i 35-40 minutter ved 190 grader.