Go Back
+ servings
figentærte med hindbær og marcipan

Figentærte med hindbær og marcipan

En lækker tærte med sprød bund, friske figner og hindbær og et marcipanfyld. Opskriften er nok til 8 personer og smager skønt med en klat cremefraiche eller flødeskum til.
5 fra 1 stemme
Antal: 8 personer
Forberedelse30 minutter
Tilberedelse30 minutter
Køletid30 minutter
I alt1 time 30 minutter

Ingredienser

Sød tærtedej

  • dl hvedemel
  • 50 g flormelis
  • 120 g smør
  • 1 æggeblomme

Fyld

  • 100 g smør
  • 70 g rørsukker
  • 125 g marcipan
  • 1 vaniljestang
  • 2 æg
  • 4 friske figner
  • 100 g friske hindbær

Køkkenudstyr

  • Tærteform

Fremgangsmåde

Tærtebund

  • Bland hvedemel og flormelis i en skål og smuldr smørret i med hænderne til en crumble-lignende konsistens.
  • Saml dejen godt med æggeblommen og kom det på køl i 30 minutter.
  • Tag dejen ud af køleskabet og pres det ned i en tærteform med hænderne - sørg for at dejen kommer godt op ad kanterne.
  • Prik bunden mange steder med en gaffel (så den ikke hæver op i ovnen) og bag tærtebunden i 10 minutter ved 190 grader.
  • Lad bunden køle af, imens du laver fyldet.

Fyld og samling

  • Pisk smør og sukker blødt sammen med kornene fra vaniljestangen.
  • Riv marcipanen groft og kom det ned til smør og sukker sammen med de 2 æg. Pisk det godt.
  • Skyl fignerne og halver dem.
  • Fordel marcipanremoncen på den afkølede tærtebund og læg derefter figner og hindbær på.
  • Bag tærten i ovnen ved 190 grader i 30-35 minutter. Hvis tærten begynder at blive for mørk på toppen, kan du komme et stykke stanniol over.
  • Server den kold eller lun, evt. med en skefuld creme fraiche, flødeskum eller en kugle vaniljeis.