En lækker, cremet og smagsfuld vegetarisk tatar på rødbede med æbler, appelsinskal, hjemmelavet estragonmayonnaise, ristede hasselnødder og fintrevet vesterhavsost. Det lyder svært, men den er faktisk ret nem at lave. En perfekt forret eller aftensmad med brød til.
4.73 fra 11 stemmer
Servings: 4personer
Forberedelse30 minuttermin
Tilberedelse1 timet30 minuttermin
I alt2 timert
Ingredients
Rødbedetatar
3rødbeder(mellemstørrelse)
salt(masser!)
1æble(mellemstørrelse)
½øko appelsin(saft (og skal til topping))
Estragonmayo
2æggeblommer
2dlsmagsneutral olie
1tsksennep
2tskæblecidereddike
1håndfuldfrisk estragon
Toppings
1dlristede hasselnødder(grofthakket)
vesterhavsost
Fremgangsmåde
Rødbedetatar
Start med at skrubbe rødbederne fri for jord.
Beklæd et lille fad eller brødform med bagepapir, drys et par håndfulde salt ud i, læg rødbederne i saltet og dæk dem med yderligere salt.
Saltbag rødbederne ved 180 grader i 1,5 time.
Lad rødbederne køle af og fjern så skindet.
Hak rødbeder og æble i fine tern og vend med lidt appelsinsaft.
Estragonmayo
Imens rødbeder køler af: blend olie og frisk estragon i 5 minutters tid, til du får en grøn olie. OBS: skyller du din estragon, skal du duppe den helt tør.
Kom æggeblommer i en lille skål eller et højt bæger med en lille tsk salt og pisk dem seje et minuts tid - brug helst en elpisker.
Pisk sennep og æblecidereddike i og pisk derefter estragonolien i lidt ad gangen, til du får en tyk og cremet mayonnaise. Smag til med salt og evt mere sennep og eddike.
Samling
Anret rødbedetatar (3-4 gode spsk per mand). Top med klatter af estragonmayo - du vil formentligt have mayo tilovers.
Drys lidt grofthakkede, ristede hasselnødder over og riv en smule fintrevet appelsinskal over.
Dæk det meste af rødbedetataren med fintrevet vesterhavsost og afslut evt. med et par blade frisk estragon.