Go Back
+ servings
Hindbærsorbet opskrift

Hindbærsorbet

En sommerlig, frisk og nem hindbærsorbet. Spis den som den er eller scoop den i en vaffel eller server den til en lækker brownie. Opskriften giver ca 1 liter sorbet.
5 fra 3 stemmer
Antal: 1 liter
Forberedelse15 minutter
Tilberedelse15 minutter
Frysetid3 timer

Ingredienser

  • 400 g frosne hindbær
  • ½ citron
  • 1 vaniljestang
  • 115 g sukker
  • dl vand

Køkkenudstyr

  • Ismaskine

Fremgangsmåde

  • Skrab kornene ud af vaniljestangen og mas det sammen med lidt af sukkeret.
  • Kom frosne hindbær, saften fra den halve citron, vand, vaniljesukkeret og den resterende sukker i en gryde sammen med den tomme vaniljestang og kog op til lidt før kogepunktet (ca 80 grader).
  • Her kan du vælge at si din masse eller lade vær. Det er op til dig, og om du kan lide 'kernerne' eller ej. Jeg kan godt lide dem.
  • Lad det køle helt af.
  • Kør den kolde hindbærmasse på en ismaskine til tyk soft ice konsistens, og smid derefter isen på frys i minimum et par timer.