Go Back
+ servings
Grønkålssalat med græskar, feta og tahindressing

Grønkålssalat med græskar, feta og tahindressing

En frisk og mættende grønkålssalat med græskar, feta, æbler og tahindressing. Skær græskar i store både eller i mindre tern - det er op til dig. Der er nok som tilbehør til 3 personer.
5 fra 1 stemme
Antal: 3 personer
Forberedelse15 minutter
Tilberedelse25 minutter

Ingredienser

  • 3 håndfulde grønkål (skyllet og snittet)
  • ½ hokkaido græskar (lille)
  • 1 æble
  • 75 g feta
  • 1 spsk tahin
  • ½ citron
  • 1 tsk akaciehonning
  • olivenolie
  • salt og peber

Fremgangsmåde

  • Skyl det halve græskar og skrab kernerne ud.
  • Skær græskaret i aflange, tynde både (eller tern - op til dig) og vend dem i lidt olivenolie.
  • Fordel græskarbådene på en bageplade med bagepapir og bag dem ved 200 grader i cirka 25 minutter (skru ned hvis de bliver for mørke).
  • Lav imens dressingen ved at røre tahin sammen med citronsaft, 1-2 spsk vand, akaciehonning og lidt salt og peber. Smag til for at opnå en salt, syrlig, sød nøddedressing.
  • Kram halvdelen af dressing godt ind i grønkålen med dine hænderne – på den måde får du opblødt de ellers lidt grove grønkålsblade lidt.
  • Skær æblet i tern og vend det i grønkålen.
  • Anret hokkaidobåde oven på, smuldr med feta og dryp med resten af tahindressingen og friskværnet peber på toppen.