Go Back
+ servings
Julecookies med appelsin og mørk chokolade

Julecookies med appelsin, chokolade og mandler

Lækre sprøde julecookies med krydderier, appelsinskal, mørk chokolade og ristede mandler. Cookies med appelsin som alternativ til klassiske julesmåkager eller bare den enhver anden måned på året.
4.75 fra 4 stemmer
Antal: 12 stk
Forberedelse20 minutter
Tilberedelse18 minutter
Køletid15 minutter

Ingredienser

  • 100 g smør (blødt )
  • 80 g brun farin
  • 50 g rørsukker (eller kokossukker)
  • 120 g hvedemel
  • 80 g havregryn (grovvalsede)
  • ½ tsk bagepulver
  • ½ tsk fint salt
  • 2 tsk stødt kanel
  • 1 tsk stødt ingefær
  • tsk stødt nelliker
  • 1 øko appelsin (skallen)
  • 1 æg
  • 100 g mørk chokolade
  • 60 g mandler

Køkkenudstyr

  • Elpisker
  • Rivejern

Fremgangsmåde

  • Rist mandlerne i ovnen ved 180 grader i 5-8 minutter.
  • Pisk det bløde smør med farin og sukker et par minutter, til det er cremet og luftigt.
  • Pisk ægget i og derefter fintrevet appelsinskal.
  • Bland mel, havregryn, salt, bagepulver og krydderier og pisk det i dejen.
  • Hak chokolade og mandler groft og vend det i dejen.
  • Stil dejen på køl i 15 minutter.
  • Tril dejen til 12 kugler og fordel dem på en bageplade med bagepapir. Der skal være lidt afstand imellem.
  • Giv hver kugle et lille tryk og bag dem ved 190 grader varmluft i cirka 18-20 minutter, til de er gyldne og sprøde i kanten.
  • Lad dem blive på bagepladen et par minutter og flyt dem derefter over på en rist for at køle helt af. Opbevar dine cookies i en lufttæt beholder.