Stegte rosenkål med æbler, tranebær og hasselnødder
Den bedste opskrift med rosenkål får du her. Stegte og vendt med syrligt søde æbler, tørrede tranebær og ristede hasselnødder. Perfekt tilbehør til kød eller kylling til 3 personer.
4.50 fra 2 stemmer
Servings: 3personer
Forberedelse25 minuttermin
Ingredients
400grosenkål
1håndfuld hasselnødder
2æbler(små eller 1 stort)
1spsksmør
1spskhonning
1håndfuldtørrede tranebær
citronsaft
Køkkenudstyr
Pande
Fremgangsmåde
Fjern de yderste blade fra rosenkålene, skær det nederste af stokken fra og skyl dem. Skær dem i kvarte.
Rist hasselnødderne i ovnen i 5-8 minutter ved 180 grader.
Lad nødderne køle af, nulr skallen af med fingrene og hak dem groft.
Skær æblerne i tern.
Varm en pande op til middel-høj varme, smelt smør og kom rosenkål på.
Steg dem i cirka 15 minutter, til rosenkålene er ristede og en smule møre. De skal dog stadig have lidt bid. Skru eventuelt lidt ned for varmen undervejs.
Kom æbletern og honning på det sidste minut og vend til sidst med tranebær, grofthakkede hasselnødder og en smule citronsaft.