Marokkansk kikærtesalat med aubergine og tahindressing
En lækker, cremet og sprød kikærtesalat med bagt aubergine, ristede nødder og tahindressing. Server den til kød eller kylling, eller som den er med lidt lækkert brød til. Så bør der være til 3 personer.
5 fra 1 stemme
Servings: 3personer
Forberedelse15 minuttermin
Tilberedelse25 minuttermin
Ingredients
1aubergine(stor )
1dåse kikærter(drænet og skyllet)
1håndfuldpekannødder(alternativt hassel- eller valnødder)
1håndfuld frisk persille
2spsktahin
4spskyoghurt naturel
citronsaft
salt og peber
1tskstødt spidskommen
olivenolie
Fremgangsmåde
Start med at dele auberginen på langs og derefter skære den i 1 cm skiver (så de kommer til at ligne halvmåner).
Vend aubergineskiverne i lidt olivenolie, fordel skiverne på en bageplade med bagepapir og bag dem i ovnen ved 200 grader i 25 minutter.
Rist nødderne med i de sidste 5 minutter og hak dem groft.
Rør tahin sammen med yoghurt og spidskommen og smag til med masser af citronsaft, salt og peber.
Vend tahindressingen med kikærter, aubergine, grofthakket persille og de fleste af nødderne.
Pynt med persille og resten af nødderne på toppen.