Go Back
+ servings
Kødboller i tomatsauce

Kødboller i tomatsauce

Krydrede saftige kødboller i tomatsauce. Spis den på pasta eller som en del af spansk tapas.
5 fra 1 stemme
Antal: 4 personer
Forberedelse45 minutter
Hviletid30 minutter

Ingredienser

  • 400 g hakket oksekød
  • 1 skive hvidt brød
  • ½ dl mælk
  • 1 æg
  • 2 fed hvidløg
  • 1 håndfuld frisk persille
  • 1 løg
  • 2 dåser hakkede tomater
  • 1 dåse tomatpure
  • 1 tsk chiliflager
  • spsk tørret oregano
  • olivenolie
  • salt og peber
  • 1 spsk sukker

Køkkenudstyr

  • Pande

Fremgangsmåde

  • Hak brødet i fine tern og lad det stå og trække i mælken, gerne i 30 minutter.
  • Brug dine hænder til at røre oksekød godt sammen med det bløde brød, æg, 1 fed hvidløg (revet), grofthakket persille og godt med salt og peber.
  • Lad farsen hvile, imens du laver tomatsaucen.
  • Hak løget og det andet fed hvidløg og steg det i en gryde med 1 spsk olivenolie, til de er møre.
  • Tilsæt chiliflager, oregano og tomatpure og rør godt rundt, inden du tilsætter hakkede tomater, 1 dl vand, sukker og godt med salt og peber i.
  • Lad saucen simre under låg, imens du laver kødbollerne færdige.
  • Form farsen til små kødboller og steg dem på en stor pande med et par spsk olivenolie ved middelhøj varme, så de får en god stegeskorpe uden på.
  • Hæld tomatsaucen over kødboller (eller kom kødboller i tomatsaucen afhængig af hvilken gryde/pande, der er størst) og lad det stå og simre i 15 minutters tid, imens du fx koger spaghetti.