Go Back
+ servings
Sunde snickers

Sunde snickers

Lækre og sundere snickers med dadekaramel, peanuts og mørk chokolade. Et godt alternativt til noget sødt til the eller kaffe.
5 fra 1 stemme
Antal: 16 stk
Forberedelse30 minutter
Køletid1 time

Ingredienser

Bund

  • 175 g friske dadler (juicy, vægt uden sten)
  • 140 g mandler
  • 2 spsk kakao
  • 1 øko citron (skallen)

Topping

  • 150 g friske dadler (juicy, vægt uden sten)
  • 1 tsk kokosolie
  • 3 spsk vand
  • 1 håndfuld peanuts (saltede ristede)
  • 100 g mørk chokolade
  • evt. frysetørrede hindbær

Køkkenudstyr

  • Blender

Fremgangsmåde

  • Lav bunden ved at riste mandlerne i ovnen i 8-10 minutter ved 175 grader.
  • Lad dem køle lidt af og blend dem herefter i en foodprocessor eller blender, til det er fint hakket.
  • Blend dadler (uden sten), kakao og fintrevet citronskal sammen med mandlerne og tilsæt evt en spsk citronsaft, til du har en sammenhængende dadelmasse.
  • Tryk det ud til en bund i en lille form beklædt med bagepapir.
  • Lav karamellen til toppingen ved at blende dadler (uden sten) sammen med kokosolie og vand og fordel det oven på bunden.
  • Stil det på køl, imens du smelter chokolade over vandbad.
  • Drys peanuts oven på karamellen, tryk dem lidt ned og hæld smeltet mørk chokolade over.
  • Drys gerne med frysetørrede hindbær og stil på køl, indtil chokoladen er stivnet.
  • Skær dem ud i mindre bidder – chokoladen kan nemt knække, men hvis du lader varmt vand løbe over kniven og tørrer den af, så skærer den nemmere igennem.
  • Opbevar på køl i en boks.