Go Back
+ servings
Bagte søde kartofler med mexicansk fyld

Bagte søde kartofler med fyld

Bagte søde kartofler med mexicansk fyld af bønner, grøntsager, krydderier og ost. Server dem til tilbehør til kød eller kylling, eller spis dem som vegetarisk hovedret med en frisk salat til.
5 fra 1 stemme
Antal: 4 personer
Forberedelse20 minutter
Tilberedelse1 time

Ingredienser

  • 4 søde kartofler (mediumstørrelse)
  • 2 dl majs (gerne tøet op fra frost)
  • 1 tsk stødt spidskommen
  • 1 tsk paprika (mild )
  • ½ rød peber
  • 1 håndfuld friske koriander
  • 1 dåse sorte bønner
  • 2 spsk græsk yoghurt
  • ½ lime
  • salt
  • revet ost (gerne en med smag – jeg bruger modnet cheddar)

Køkkenudstyr

  • Pande

Fremgangsmåde

  • Skrub kartoflerne godt under rindende vand og halver dem på langs.
  • Skær et diagonalt krydsmønster 1 cm ned i “kødet”, men endelig ikke hele vejen igennem. Det kommer til at gøre det nemmere at skrabe indmaden ud efter bagning.
  • Kom dem på en bageplade med bagepapir og bag dem i 50-60 minutter (afhængig af størrelse) i ovnen ved 200 grader, til de er møre.
  • Rist majs på en pande med salt, spidskommen og paprika i 5-10 minutters tid, så både majs og krydderier ristes.
  • Hak koriander fint og skær peberfrugt i små tern.
  • Dræn vandet fra bønnerne, skyl dem i en si og lad dem dryppe af.
  • Når kartoflerne er bagt, skal de køle af i 5 minutter på køkkenbordet.
  • Skrab indmaden ud med en ske - lad ½ cm skal være tilbage, så de kan holde på fyldet.
  • Mos kartoffelkødet i en skål og bland det godt med græsk yoghurt, limesaft og salt og vend derefter majs, koriander, peberfrugt og bønner i.
  • Fyld dine kartoffelskaller med fyldet.
  • Top med revet ost og giv dem cirka 10 minutter ved 220 grader, til osten smelter og bliver sprød.