Go Back
+ servings
Boller i karry - med kylling

Boller i karry – med kylling

Den altid gode boller i karry, men denne opskrift er med kylling og smager skønt som et alternativ til den klassiske med kalv og flæsk.
5 fra 1 stemme
Antal: 4 personer
Forberedelse45 minutter
Hviletid20 minutter

Ingredienser

  • 400 g hakket kyllingekød
  • 1 tsk fint salt
  • 2 løg
  • ½ dl mælk
  • 5 spsk hvedemel
  • 1 spsk smør (stor)
  • 2 gulerødder
  • spsk karry (gerne madras (ikke stærk))
  • 9 dl vand fra kødbollerne (måske 10)
  • 1 æble
  • salt og peber
  • citronsaft
  • tilbehør: ris

Køkkenudstyr

  • Gryde

Fremgangsmåde

  • Ælt salt ind i den hakkede kylling et par minutter, til den bliver mere fast - gerne på en røremaskine. Lad farsen hvile i 20 minutter på køkkenbordet.
  • Hak 1 løg fint og rør det i farsen sammen med mælk og 2 store spsk hvedemel.
  • Form farsen til boller med din hånd og en ske dyppet i varm vand mellem hver bolle (OBS bollerne suger vand og bliver større ved kogning, så lav dem en smule mindre, end du vil have dem).
  • Kog bollerne i 5-10 minutter afhængig af størrelse i en stor gryde med vand, til de alle flyder op til toppen.
  • Skær evt en igennem for at tjekke, at den er gennemkogt og tag derefter kødbollerne op og gem vandet.
  • Sæt ris over, hvis du server det som tilbehør.
  • Smelt smør i en stor gryde ved mellemhøj varme.
  • Tilsæt karry og de 3 sidste spsk mel og rist det igennem et minut eller to, imens du pisker med et piskeris.
  • Skræl og hak det andet løg og gulerødderne i små tern.
  • Kom det op i gryden og lad det svitse et par minutter.
  • Tilsæt 2 dl af kogevandet fra bollerne, lad det simre og blive tykt.
  • Tilsæt 2 dl mere og fortsæt, til du har brugt 9-10 dl og lad så saucen simre, til den har den ønskede konsistens.
  • Kom kødbollerne tilbage i gryden og varm det hele op.
  • Smag til med salt, peber og evt et skvis citronsaft.
  • Skær æblet i små tern og kom dem i saucen det sidste minut, inden du serverer.