Ælt salt ind i den hakkede kylling et par minutter, til den bliver mere fast - gerne på en røremaskine. Lad farsen hvile i 20 minutter på køkkenbordet.
Hak 1 løg fint og rør det i farsen sammen med mælk og 2 store spsk hvedemel.
Form farsen til boller med din hånd og en ske dyppet i varm vand mellem hver bolle (OBS bollerne suger vand og bliver større ved kogning, så lav dem en smule mindre, end du vil have dem).
Kog bollerne i 5-10 minutter afhængig af størrelse i en stor gryde med vand, til de alle flyder op til toppen.
Skær evt en igennem for at tjekke, at den er gennemkogt og tag derefter kødbollerne op og gem vandet.
Sæt ris over, hvis du server det som tilbehør.
Smelt smør i en stor gryde ved mellemhøj varme.
Tilsæt karry og de 3 sidste spsk mel og rist det igennem et minut eller to, imens du pisker med et piskeris.
Skræl og hak det andet løg og gulerødderne i små tern.
Kom det op i gryden og lad det svitse et par minutter.
Tilsæt 2 dl af kogevandet fra bollerne, lad det simre og blive tykt.
Tilsæt 2 dl mere og fortsæt, til du har brugt 9-10 dl og lad så saucen simre, til den har den ønskede konsistens.
Kom kødbollerne tilbage i gryden og varm det hele op.
Smag til med salt, peber og evt et skvis citronsaft.
Skær æblet i små tern og kom dem i saucen det sidste minut, inden du serverer.