Go Back
+ servings
Bagt grød med pærer, dadler og nødder

Bagt grød med pærer, dadler og nødder

Lækker bagt grød krydret med kanel og kardemomme og fyldt med pærer, dadler og nødder. Spis den som den er eller med en klat yoghurt eller mælk på.
5 fra 1 stemme
Antal: 5 personer
Forberedelse10 minutter
Tilberedelse30 minutter

Ingredienser

  • 5 dl havregryn (grovvalsede)
  • 1 tsk bagepulver
  • 2 tsk stødt kanel
  • 1 tsk stødt kardemomme
  • 1 nip salt
  • 5 dl mælk
  • 1 æg
  • 1 spsk kokosolie
  • 1 spsk honning
  • 1 håndfuld nødder (fx hasselnødder og mandler)
  • ¾ dl dadler (hakkede)
  • 2 pærer (gerne modne)

Køkkenudstyr

  • Ildfast fad

Fremgangsmåde

  • Bland havregryn, salt og krydderier i en skål.
  • Pisk æg og mælk sammen i en anden skål.
  • Skær pærer i små tern og hak nødderne groft.
  • Smelt kokosolie og honning, fx i en mikrobølgeovn og rør det sammen med nødderne.
  • Smør et ildfast fad (ca 22 x 22 cm) med en smule kokosolie og spred pærer og dadler ud på bunden.
  • Fordel havregrynsblandingen ovenpå, hæld ægge/mælke-blandingen over og drys til sidst med nødderne.
  • Pynt gerne med skiver af pærer på toppen også.
  • Bag grøden ved 180 grader varmluft i cirka 30 minutter
  • Lad den køle af i 5-10 minutter, inden du spiser.