Go Back
+ servings

Lakseroulade med spinat

En lækker lakseroulade som du kender den med røget laks, flødeost, dild og spinatbund.
5 fra 2 stemmer
Antal: 6 personer
Forberedelse25 minutter
Tilberedelse15 minutter

Ingredienser

Bund

  • 450 g spinat (frossen men optøet)
  • 2 æg (delt i hvider og blommer)
  • ½ dl mælk

Fyld

  • 100 g flødeost
  • 2 spsk skyr (kan undlades)
  • 200 g røget laks
  • 1 øko citron (skal)
  • ½ bundt frisk dild
  • salt og peber

Fremgangsmåde

  • Pres al væsken ud af spinaten i en sigte.
  • Rør det sammen med mælk, æggeblommer og et drys salt.
  • Pisk æggehviderne stive i en anden skål og rør 1/3 af hviderne i spinatmassen. Vend derefter det sidste mere forsigtigt i.
  • Spred spinatmassen tyndt ud på en bageplade med bagepapir – sørg for, at der ingen huller er.
  • Bag bunden ved 175 grader varmluft i cirka 15 minutter.
  • Vend spinatbunden ud på en anden bageplade med bunden opad og lad det stå i 5 minutter, inden du forsigtigt hiver bagepapiret af.
  • Lad bunden køle helt af.
  • Rør imens flødeost, skyr, fintrevet citronskal og godt med friskkværnet peber sammen.
  • Smør det ud på den kolde spinatbund, helt ud til kanterne.
  • Fordel lakseskiverne over, drys med dild og rul rouladen stramt sammen.
  • Pak den ind i film eller bagepapir og kom den på køl i minimum 1 time – gerne natten over
  • Inden serveringen kan du skære rouladen i 2 cm tykke skiver og servere.