Go Back
+ servings
Pirogger med kål, karry og gulerødder

Pirogger med karry, kål og gulerødder

Grove pirogger med kål, karry og gulerødder. Perfekte på farten, som madpakke og til fryseren
5 fra 1 stemme
Antal: 8 stk
Forberedelse30 minutter
Tilberedelse15 minutter
Hævetid1 time

Ingredienser

Dej

  • 2 dl vand (lunkent )
  • 15 g gær
  • 1 tsk fint salt
  • 1 spsk olivenolie
  • 5,5 dl mel (jeg brugte 1,5 dl fuldkornsmel og resten hvedemel)

Fyld

  • 1 spsk olivenolie
  • spsk karry (gerne madras)
  • ½ spsk stødt spidskommen
  • 1 løg
  • 2 gulerødder (store )
  • 500 g hvidkål
  • salt
  • ¼ citron
  • 1 drys chiliflager
  • 1 æg ( til pensling)

Køkkenudstyr

  • Pande
  • Rivejern

Fremgangsmåde

  • Lav dejen ved at opløse gær i lunkent vand.
  • Rør derefter salt og olivenolie i og ælt melet i lidt ad gangen.
  • Ælt dejen et par minutter, til den er smidig og fin.
  • Dæk skålen med låg eller viskestykke og lad den hæve et lunt sted i en time.
  • Lav imens fyldet. Skræl løg og skær det i fine strimler.
  • Skræl gulerødder, riv dem fint og skær kål fint.
  • Kom olivenolie på en stor, varm pande sammen med karry og spidskommen og lad det riste et minuts tid.
  • Kom løg på panden og lad det stege et par minutter ved middelvarme.
  • Kom kål, gulerødder, et pænt skvis citronsaft, et drys chiliflager efter smag og et pænt drys salt på panden.
  • Lad det hele stege, til kålen falder sammen og bliver blødt.
  • Ælt dejen igennem efter hævning, del den i 8 lige store stykker og rul hvert stykke meget tyndt ud til en cirkel. Lav én ad gangen.
  • Kom cirka 2 store spsk fyld på den ene halvcirkel, pensl kanten med pisket æg og fold den anden halvdel indover.
  • Klem kanterne godt sammen med en gaffel, kom dem på en bageplade med bagepapir og pensl med æg på toppen.
  • Bag piroggerne ved 200 grader varmluft i cirka 15 minutter.