Go Back
+ servings
Indisk dahl med skyr og ristede mandler

Indisk dahl med skyr, koriander og mandler

Server denne krydrede portion indisk dahl som den er eller med ris til. Top dog gerne med skyr, ristede mandler og friske koriander.
5 fra 3 stemmer
Antal: 4 personer
Forberedelse15 minutter
Tilberedelse25 minutter

Ingredienser

  • 3 dl røde linser
  • 1 squash
  • 250 g cherrytomater
  • 1 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 4 cm ingefær
  • 1 spsk olivenolie
  • 2 tsk karry
  • 1 tsk stødt spidskommen
  • ½ tsk chiliflager
  • 1 tsk gurkemeje (kan undlades)
  • 1 dåse kokosmælk
  • 1 grønsagsbouillonterning
  • 3 dl kogende vand
  • ½ lime
  • salt og peber

Serveringsforslag

  • skyr
  • friske koriander
  • mandler (ristede)
  • ris (kan undlades)

Køkkenudstyr

  • Gryde

Fremgangsmåde

  • Halver tomater og skær squash i tern.
  • Hak løg og hvidløg.
  • Skræl ingefær og riv det fint.
  • Kom olie i en gryde ved middel-høj varme og tilsæt halvdelen af de halverede tomater, squash, løg, ingefær, hvidløg, krydderier, salt og peber og steg et par minutter.
  • Rør bouillonterninger ud i det kogende vand.
  • Skyl linserne, fx i en si og kom dem derefter op i gryden sammen med bouillonvandet og kokosmælk.
  • Lad det simre i cirka 20 minutter, til linsegrøden er tyk og cremet.
  • Tilsæt resten af tomaterne og limesaft og giv det 2-3 minutter mere.
  • Smag til med salt, peber, limesaft og evt. ekstra chili.
  • Server din dahl med skyr, ristede mandler og friske koriander til toppen, evt. med ris til.