En skøn smagsfuld vegetarisk nøddepostej som alternativ til kød eller som den er. Den smager nemlig skønt - både hvis du er kødspiser eller ej. Server den gerne med en frisk salat til eller sovs, hvis det er jul.
4.58 fra 14 stemmer
Antal: 6personer
Forberedelse25 minuttermin
Tilberedelse50 minuttermin
Ingredienser
2dlfuldkornsris(alternativt almindelige ris)
2porrer(store )
2gulerødder(store )
2fedhvidløg
300gchampignon
2spskfrisk timian(eller 1 spsk tørret)
1spskolivenolie
3æg
2dlmælk(kan erstattes med fløde)
2dlhasselnødder
1æble
salt og peber
Noter
Kolde rester dagen efter på madpakken er et hit, så gemt endeligt resterne.
Køkkenudstyr
Ildfast fad
Pande
Fremgangsmåde
Kog risene i saltet vand efter anvisningen på pakken.
Skær ender af porrer, skær dem i tynde skiver og skyl dem godt.
Hak hvidløg fint.
Skræl gulerødder og riv dem groft.
Skyl champignon og skær dem i små tern.
Steg porrer, hvidløg, gulerødder, svampe og timian på en pande i et par spsk olivenolie ved middel-høj varme, til væsken fra svampene er fordampet.
Skær æblet i små tern og hak nødderne groft.
Pisk æg og mælk sammen i en stor skål med 2 tsk salt og godt med friskkværnet peber.
Rør ris, grøntsagsblanding, æbletern og nødder i og kom det hele op i et ildfast fad på ca 22 x 22 cm.
Bag nøddepostejen ved 175 grader varmluft i cirka 45 minutter.
Skru op på høj varme (230) og giv den 5 minutter mere, så den får lidt mere farve.
Lad nøddepostejen sætte sig på køkkenbordet i minimum 10 minutter og server med en grøn salat.