Kom vand i en skål og opløs gær og honning heri.
Bland speltmel, hvedemel og salt i en anden skål og smuldr smørret godt ind i melet med dine fingre.
Hæld væsken ned til melet og ælt det hele godt i 10 minutter, til dejen er blød og smidig (jeg brugte røremaskine ).
Læg et viskestykke over skålen og lad den hæve på køkkenbordet i en time.
Riv gulerødder groft.
Kom dejen ud på et meldrysset bord og lav en fordybning i midten.
Slå ægget ud heri og tilsæt solsikkekerner og de groftrevne gulerødder.
Fold dejen sammen til en stor bolle (siderne ind over midten, så du lukker fyldet inde).
Brug nu en metalspatel eller lignende til at hakke dejen i småstykker og samle den med. Det skal ikke æltes, men bare lige hakkes og vendes sammen, så dejen stadig er klumpet.
Kom klatter af dejen på en bageplade med bagepapir og lad dem efterhæve i 45 minutter.
Bag bollerne ved 200 grader varmluft i cirka 15 minutter, til de er gyldne – skru evt lidt ned for varmen til sidst.