Go Back
+ servings
Kålwraps med baba ganoush og krydrede kødboller

Kålwraps med baba ganoush og krydrede kødboller

Krydrede wraps af kål med baba ganoush, tabasco og kyllinge-kødboller
5 fra 1 stemme
Antal: 4 personer
Forberedelse55 minutter

Ingredienser

Baba ganoush

  • 2 auberginer
  • 1,5 spsk tahin
  • 1 spsk cremefraiche (kan undlades)
  • 1 citron
  • 1 tsk stødt spidskommen
  • 2 tsk Tabasco Chipotle Sauce

Kødboller

  • 450 g hakket kød (kylling eller okse)
  • 1 spsk salt
  • 1 æg
  • 1 håndfuld frisk persille
  • 1 løg
  • 2 spsk Tabasco Original Sauce
  • 3 cm frisk ingefær
  • 1 spsk stødt kanel
  • 1 tsk stødt spidskommen
  • 2 spsk sesamfrø (kan undlades)

Til samling

  • 1 lilla spidskål (kan også være almindeligt spidskål)
  • 2 spsk æbleeddike
  • 1 spsk honning
  • olivenolie

Køkkenudstyr

  • Blender
  • Pande

Fremgangsmåde

  • Lav baba ganoush ved at skylle auberginer og prikke dem mange gange med en gaffel.
  • Bag dem i ovnen i 40 minutter ved 180 grader og lad dem afkøle en smule.
  • Halver dem, skrab al kødet ud med en ske og blend det med resten af ingredienserne.
  • Smag til med salt og tabasco.
  • Tag i mellemtiden de yderste 3-4 blade at kålet, skyl dem og snit dem fint.
  • Brug dine hænder til at massere eddike, honning og et drys salt ind i kålen.
  • Stil det på køl. Brug bladene indenunder som wraps.
  • Lav imens kødbollerne ved at ælte salt ind i det hakkede kød et minut eller to med dine hænder.
  • Hak løg og skyllet persille fint.
  • Skræl ingefær og riv det fint.
  • Rør æg, persille, løg, ingefær, kanel, spidskommen, tabasco og sesamfrø i farsen og lad den hvile i 15 minutter på køkkenbordet.
  • Form små kødboller og steg dem ved middel-høj varme i et par spsk olivenolie på en stor pande, så de får stegeskorpe på begge sider.
  • Skru herefter ned på lav varme og lad dem blive gennemtilberedt.
  • Anret kålblade med baba ganoush, krydrede kødboller, lynsyltet kål og evt. ekstra dryp med Chipotle Sauce og finthakket persille.