Go Back
+ servings
Cheesecake brownie med hindbær og mandler

Cheesecake brownie med hindbær og mandler

Du gode kager i én: cheesecake og brownie med hindbær
5 fra 3 stemmer
Antal: 10 personer
Forberedelse20 minutter
Tilberedelse40 minutter

Ingredienser

Brownie

  • 150 g smør
  • 100 g mørk chokolade
  • 100 g sukker
  • 2 æg
  • 75 g hvedemel
  • ½ dl god kakao
  • ½ tsk salt
  • 1 håndfuld mandler (ristede)

Cheesecake

  • 200 g flødeost
  • 1 æg
  • 1 vaniljestang
  • 2 spsk sukker
  • 150 g hindbær (friske)

Køkkenudstyr

  • Kageform

Fremgangsmåde

  • Lave browniedejen ved at smelte smør.
  • Rør hakket chokolade i til det smelter.
  • Pisk æg og sukker luftigt i en skål og vend chokoladesmørret i lidt ad gangen med en dejskraber.
  • Vend kakao, mel og salt i.
  • Hak de ristede mandler groft og vend dem i også.
  • Fordel browniedejen i en firkantet form (cirka 20 x 20 cm) foret med bagepapir.
  • Pisk cheesecake-toppingen sammen af flødeost, korn fra vaniljestangen, æg og sukker sammen.
  • Fordel ostecremen oven på browniedejen
  • Brug skaftet af en ske eller en spisepind til at marmorere/swirle et mønster på toppen, så de to lag blandes en smule sammen.
  • Fordel hindbær på toppen og giv dem et lille tryk ned i kagen.
  • Bag kagen ved 175 grader varmluft i cirka 35-40 minutter (start med 35 minutter og tjek med en stegenål – der skal lige præcis ikke være noget på den, når den trækkes op af kagen).
  • Lad kagen afkøle helt. Den er bedst efter 1 dag i køleskabet, så du kan sagtens lave den på forhånd.