Go Back
+ servings
Sunde vafler med æble og kanelcreme

Vafler med æbler og kanelcreme

5 fra 2 stemmer
Antal: 9 stk
Forberedelse10 minutter
Tilberedelse20 minutter

Ingredienser

Vafler

  • 1 banan (moden )
  • 3 æg
  • 3 dl mel (jeg brugte kastanjemel – du kan også bruge hvedemel, fuldkorn eller en blanding)
  • 1 dl mælk
  • 1 dl havregryn
  • 1 spsk chiafrø (kan undlades)
  • 1 tsk bagepulver
  • 1 nip salt
  • 1 tsk stødt kardemomme

Topping

  • 2 æbler
  • stødt kanel
  • 1 dl hasselnødder
  • 1 spsk honning (evt. mere)
  • 2 dl græsk yoghurt (eller tyk skyr/cremefraice)

Køkkenudstyr

  • Vaffeljern

Fremgangsmåde

Vafler

  • Mos bananen og rør det sammen med resten af ingredienserne til vaflerne.
  • Steg dem i et varmt vaffeljern – enten som belgiske eller hjertevafler.

Topping

  • Rist hasselnødderne på en pande og hak dem groft.
  • Skær æbler i tynder både.
  • Rør kanel sammen med græsk yoghurt og honning. Smag til med kanel og honning.
  • Top dine vafler med æble, kanelcreme og ristede hasselnødder.