Lav en hurtig kyllingefond ved at hakke 2 løg, 2 fed hvidløg og gulerødder groft.
Kog de hakkede grøntsager med kyllingebryster, 3 kviste frisk timian og 6 dl vand under låg i 15-20 minutter, til kyllingen er tilberedt.
Skyl imens champignon og skær dem i skiver.
Steg dem på en varm pande i 1 spsk olie sammen med et finthakket løg, hvidløg og bladene fra 3 kviste frisk timian, til det er blødt.
Tag kyllingebryster og timiankviste op af fonden og blend alt, der er tilbage i gryden (vand, løg og gulerødder) sammen med den stegte svampeblanding, til du har en cremet suppe.
Kom suppen tilbage på varmen i en stor gryde og kom ris og 8 dl vand i.
Lad det simre i 20-25 minutters tid, til risene er møre.
Steg imens bøgehattene i en spsk smør og lidt salt på en varm pande.
Brug en gaffel til at trevle kyllingen i strimler og rør det i suppen sammen med fløde og citronsaft.
Smag til med salt og peber. Server din svampesuppe med smørstegte bøgehatte og frisk timian.