Go Back
+ servings
Cremet svampesuppe med kylling og ris

Svampesuppe med kylling og ris

5 fra 1 stemme
Antal: 4 personer
Forberedelse20 minutter
Tilberedelse40 minutter

Ingredienser

  • 400 g kyllingebryst
  • 3 løg
  • 3 fed hvidløg
  • 4 gulerødder
  • 6 kviste frisk timian
  • 500 g champignon (brune)
  • 4 dl ris (fx vilde ris)
  • 1 spsk smør
  • 1 spsk olie
  • 1 dl fløde
  • 100 g bøgehatte (kan undlades)
  • salt og peber
  • citronsaft

Køkkenudstyr

  • Blender

Fremgangsmåde

  • Lav en hurtig kyllingefond ved at hakke 2 løg, 2 fed hvidløg og gulerødder groft.
  • Kog de hakkede grøntsager med kyllingebryster, 3 kviste frisk timian og 6 dl vand under låg i 15-20 minutter, til kyllingen er tilberedt.
  • Skyl imens champignon og skær dem i skiver.
  • Steg dem på en varm pande i 1 spsk olie sammen med et finthakket løg, hvidløg og bladene fra 3 kviste frisk timian, til det er blødt.
  • Tag kyllingebryster og timiankviste op af fonden og blend alt, der er tilbage i gryden (vand, løg og gulerødder) sammen med den stegte svampeblanding, til du har en cremet suppe.
  • Kom suppen tilbage på varmen i en stor gryde og kom ris og 8 dl vand i.
  • Lad det simre i 20-25 minutters tid, til risene er møre.
  • Steg imens bøgehattene i en spsk smør og lidt salt på en varm pande.
  • Brug en gaffel til at trevle kyllingen i strimler og rør det i suppen sammen med fløde og citronsaft.
  • Smag til med salt og peber. Server din svampesuppe med smørstegte bøgehatte og frisk timian.