Go Back
+ servings
Vegetar bolognese med linser

Vegetar bolognese med linser

5 fra 4 stemmer
Antal: 4 personer
Forberedelse35 minutter

Ingredienser

  • 1 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 250 g svampe (fx champignon)
  • 1/2 squash (revet)
  • 2 spsk timian (frisk/tørret)
  • 250 g linser (grønne eller beluga)
  • 140 g tomatpure
  • 1 dåse hakkede tomater
  • 2 grøntsagsbouillonterninger (rørt med 1 dl kogende vand)
  • 1 dl fløde (hvis vegansk: brug soyafløde eller lignende)
  • 10 soltørrede tomater
  • olivenolie
  • sukker
  • salt og peber

Til servering

  • spaghetti
  • parmesan

Køkkenudstyr

  • Gryde

Fremgangsmåde

  • Skyl linser og kog dem i 15-20 minutter.
  • Skræl imens løg og hvidløg, hak det fint og steg begge løg i en stor gryde i lidt olivenolie med timian.
  • Skyl svampene, hak dem fint og kom dem på panden – lad det stege i 10 minutters tid, til det er faldet godt sammen.
  • Gør lidt plads i midten, kom tomatpure i og rist det et minuts tid, inden du kommer flåede tomater, bouillonvand, de kogte linser, finthakkede soltørrede tomater, 1 spsk sukker og revet squash i.
  • Lad det simre i gryden i 10 minutters tid, inden du smager til med salt og peber og rører fløde i.
  • Det kan sagtens stå og simre i længere tid, hvis du vil.
  • Server med pasta og parmesan til toppen.