Go Back
+ servings
Rødbedehummus med falafler, feta og mynte

Rødbedehummus med falafler, feta og mynte

5 fra 1 stemme
Antal: 4 personer
Forberedelse10 minutter
Tilberedelse1 time

Ingredienser

Rødbedehummus

  • 1 dåse kikærter (drænet)
  • 250 g rødbede
  • 1 fed hvidløg
  • 2 spsk tahin
  • 1/2 citron (saften)
  • 1 tsk spidskommen
  • 3 spsk olivenolie
  • salt og peber

Topping

  • 1 pakke Hälsans Kök falafler
  • feta
  • frisk mynte
  • græskarkerner

Noter

Du kan sagtens lave din hummus i god tid. Den kan nemlig nemt holde sig et par dage på køl, inden den skal serveres.
Server brød til og så har du til 4 personer

Køkkenudstyr

  • Blender

Fremgangsmåde

Rødbedehummus

  • Skrub rødbederne godt og kog dem hele i en gryde med vand, til de er møre hele vejen igennem.
  • Skyl dem med koldt vand og pil skralden af.
  • Blend kikærter med rødbeder og resten af ingredienserne til hummus og smag til med citron, salt og peber.

Samling

  • Lige inden du skal servere din hummus, skal du varme falaflerne i ovnen efter anvisningen på pakken. De skal være sprøde.
  • Fordel hummus på et fad og top med falaflerne.
  • Pynt med feta, græskarkerner og frisk mynte og dryp med lidt ekstra olivenolie.