Skyl søde kartofler godt og skær dem i små tern af cirka 0,5 x 0,5 cm.
Vend kartoffeltern i en smule olivenolie og et drys salt på en bageplade med bagepapir og bred dem ud.
Bag dem ved 200 grader i cirka 15-20 minutter, til de er møre. Lad dem afkøle en smule.
Ælt imens kyllingekød med 1 tsk fint salt i en skål. Bare et par minutter med dine hænder, til farsen bliver lidt sej.
Rør æg, hvedemel og havregryn i.
Hak soltørrede tomater, feta og basilikum fint og rør det i farsen sammen med de afkølede søde kartofler.
Lad farsen hvile i 30 minutter på køkkenbordet – imens kan du jo lave noget tilbehør.
Kom bagepapir i et ovnfast fad eller en bradepande og form kødboller af farsen. Der skulle gerne blive cirka 20 stk - pas på ikke at presse dem for meget sammen, da de ellers vil blive for kompakte.
Placer dem med en smule plads imellem og bag dem ved 200 grader varmluft i cirka 15-18 minutter. De skal stadig være saftige men gennembagte. Du kan evt prøve at skære en over for at teste.