Tag gerne din mangosorbet ud 15 minutters tid før servering.
Køkkenudstyr
Ismaskine
Blender
Gryde
Fremgangsmåde
Lav en sukkerlage ved at varme sukker og vand op i en gryde, til sukkeret smelter. Lad det afkøle helt (hvis det skal gå hurtigt, kommer jeg det i fryseren).
Skræl din mango og skær kødet fra stenen – sørg for at få så meget mangokød med som muligt. Skær kødet i små tern og blend det til en fin pure på en blender.
Tilsæt nu sukkerlage – du skal bruge sukkerlage, der svarer til halvdelen af din mangopure. Dvs. har du 8 cm mangopure i din blender, skal du toppe med 4 cm sukkerlage.
Kom saften fra cirka 2 citroner i – smag dig frem. Din is vil blive lidt mere mild end selve cremen, så du kan godt skrue lidt op for smagene.
Kør mangocremen på en ismaskine. Når konsistensen er som blød softice, kommer du æggehviden i og kører den færdig til en tyk softice. Æggehviden gør, at din mangosorbet bliver mere cremet, lys og lækker i konsistensen.
Kom din mangosorbet i en form og stil den i fryseren i minimum nogle timer, inden den spises.