Go Back
+ servings
mangosorbet

Mangosorbet

4.88 fra 8 stemmer
Antal: 1 liter
Forberedelse45 minutter
Frysetid3 timer

Ingredienser

  • 1 mango (stor og moden)
  • 300 g sukker
  • 3 dl vand
  • 2 citroner
  • 1 æggehvide

Noter

Tag gerne din mangosorbet ud 15 minutters tid før servering.

Køkkenudstyr

  • Ismaskine
  • Blender
  • Gryde

Fremgangsmåde

  • Lav en sukkerlage ved at varme sukker og vand op i en gryde, til sukkeret smelter. Lad det afkøle helt (hvis det skal gå hurtigt, kommer jeg det i fryseren).
  • Skræl din mango og skær kødet fra stenen – sørg for at få så meget mangokød med som muligt. Skær kødet i små tern og blend det til en fin pure på en blender.
  • Tilsæt nu sukkerlage – du skal bruge sukkerlage, der svarer til halvdelen af din mangopure. Dvs. har du 8 cm mangopure i din blender, skal du toppe med 4 cm sukkerlage.
  • Kom saften fra cirka 2 citroner i – smag dig frem. Din is vil blive lidt mere mild end selve cremen, så du kan godt skrue lidt op for smagene.
  • Kør mangocremen på en ismaskine. Når konsistensen er som blød softice, kommer du æggehviden i og kører den færdig til en tyk softice. Æggehviden gør, at din mangosorbet bliver mere cremet, lys og lækker i konsistensen.
  • Kom din mangosorbet i en form og stil den i fryseren i minimum nogle timer, inden den spises.