Rugvafler

Rugvafler - grove madvafler

Jeg elsker vafler i alle varianter. Søde vafler, dessertvafler, bananvafler, madvafler med grøntsager og de lidt grovere vafler som disse rugvafler. Jeg bruger faktisk ikke så tit rugmel, og jeg tænker ikke rigtigt på det som andet end en vigtig ingrediens i rugbrød. Men rugmel er en skøn meltype at bruge, fordi det giver sådan en god smag. Og da jeg skulle lave en nem aftensmad den anden dag, gav jeg mig i kast med vafler med rugmel, og det er bestemt ikke sidste gang.

Opskrift på rugvafler

Disse rugvafler er super nemme at lave og består kun af få ingredienser: æg, mælk, rugmel, bagepulver og salt. Rugmelet giver virkelig en skøn, dyb og næsten ristet smag til vaflerne, der klæder dem så godt. Især når de spises til aftensmad eller frokost. De tager ikke mere end 15 minutter at lave, og de kan toppes med alt. Du vil endda kunne spise dem til morgenmad med lidt fx græsk yoghurt og bærkompot, der ville smage skønt i kombination med rugmelet. Her har jeg valgt at toppe og spise dem med en varmrøget laksesalat, gulerodsstrimler og frisk dild.

Er du vild med denne opskrift på rugvafler, så skal du også prøve mine ostevafler, mine grove madvafler med kål eller mine spinatvafler. Der kan nemlig nemt tilsættes grøntsager i vaflerne også.

Rugvafler - grove madvafler
Rugvafler - grove madvafler

Sunde og grove madvafler

Opskriften på disse rugvafler kan du sagtens bruge som basis til dine grove madvafler. Har du ikke rugmel, kan du bruge fuldkornsmel. De er perfekte til aftensmad men også til frokost, madpakke eller lagt sammen som en sandwich til at tage med på farten. Jeg laver ofte grove madvafler til aftensmad, fordi det er en nem og sund aftensmad, og fordi de er lavet på ingredienser, jeg ofte har i mit køkken. Du vil endda kunne fryse dem ned og riste dem direkte fra frost.

Hvad kan jeg toppe mine madvafler med?

Det er nærmest kun fantasien, der sætter grænser for, hvad du kan toppe disse vafler med. Jeg bruger det ofte som en form for ‘tøm køleskabet’, så jeg kan få brugt slatne grøntsager, ost, kød/fiskerester, dips og lignende. Men de kan også bruges til morgenmad. Her nedenunder ser du et par af mine forslag til, hvad jeg kunne finde på at toppe dem med enten til aftensmad/frokost eller morgenmad:

  • Smurt med peanutbutter og toppet med skiver af banan, et drys kanel og lidt akaciehonning
  • Med en klat græsk yoghurt og en brombærkompot
  • Toppet med bagte rodfrugter, hummus og frisk persille
  • Smurt med haydari og toppet med grillede peberfrugter og squash
  • Klappet sammen som en sandwich med salat, ost, tomater og parmaskinke

Laver du en af mine opskrifter, må du endelig tagge mig på Instagram med @annabartels eller #annamad. Jeg vil elske at følge med! 

Rugvafler - grove madvafler
Rugvafler - grove madvafler

Rugvafler

Sunde rugvafler aka. grove madvafler lavet på rugmel. Spis dem som aftensmad eller frokost og top min dine favoritter. Jeg har valgt laksesalat og strimler af gulerødder. Opskriften giver 6-7 belgiske vafler men kan også laves på et klassisk vaffeljern.
5 fra 1 stemme
Antal: 6 vafler
Forberedelse5 min
Tilberedelse10 min
I alt15 min

Ingredienser

  • dl rugmel (eller andet fuldkornsmel)
  • dl mælk
  • 3 æg
  • 1 tsk bagepulver
  • 1 tsk salt
  • smør (til stegning)

Køkkenudstyr

  • Vaffeljern

Fremgangsmåde

  • Rør rugmel, mælk, æg, bagepulver og salt sammen.
  • Varm vaffeljernet op.
  • Smelt ½ tsk smør på vaffeljernet og smør det ud på pladerne.
  • Bag dejen til vafler i vaffeljernet, til de er gyldne og sprøde. Jeg brugte cirka 3 spsk dej pr. vaffel.
  • Lad dem afkøle lidt og top med dine yndlingstoppings.
Del med nogen du holder af
Del på facebook
Del på pinterest
Del på email
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments