Bagt knoldselleri med gedeost, honning og rosmarin

30. januar 2018

Bagt knoldselleri-hapser med gedeost, honning og rosmarin Bagt knoldselleri med gedeost, honning og rosmarin. Det her er hverken en særlig fancy, flot, besværlig eller revolutionerende opskrift. Men det er en simpel og lækker kombi af gedeost, knoldselleri, honning og rosmarin, der fungerer så godt som hapser til eksempelvis appetizer, snack eller forret ELLER oven på en grøn, frisk salat. Lidt a la chevre chaud (varm gedeostsalat) i nye klæder. De vil helt sikkert også være lækre som pålæg på ristet rugbrød eller i en sandwich.

Som sagt er dette en meget simple opskrift. Små stykker af knoldselleri (som klart efter min mening bør bruges lidt mere i alle køkkener generelt) bagt i ovnen. Herefter er de toppet med en skive gedeost, lidt honning og frisk rosmarin, inden de bages en smule mere, så gedeosten smelter og bliver let gylden. Opskriften er ret vejledende, og du kan bare lave så stor en portion, som passer til dagen. Hvis du ikke er til gedeost, kan du sagtens bruge mozzarella eller lignende i stedet.

Også vild med gedeost? Læs også: Chevre chaud salat / Tærte med spinat, karamelliserede løg og gedeost / Græskarsuppe med æbler og gedeost / Salat med dadler og gedeost / Den ultimative toast med gedeost og valnøddepesto 

Bagt knoldselleri-hapser med gedeost, honning og rosmarin

Bagt knoldselleri med gedeost, honning og rosmarin 

  • knoldselleri
  • gedeost (brug gerne en rulle)
  • flydende honning
  • olivenolie
  • frisk rosmarin
  • salt og peber

 

Så nemt er det: Start med at skære skrællen af knoldselleriet af og skylle den godt. Skær 2 cm skiver af knoldselleriet og skær dem ud i mindre stykker, der passer til et stykke gedeost (se billede). Med mindre du laver en kæmpe portion, skal du ikke bruge hele knoldselleriet. Kom dem på en bageplade med bagepapir og pensl med lidt olivenolie og honning. Drys derefter med salt, peber og grofthakket, frisk rosmarin og bag dem ved 180 grader varmluft i cirka 30 minutter.

Skær tynde skiver af gedeost og kom et stykke på hver knoldselleri. Kom evt en smule mere honning og rosmarin på og giv dem 5 minutter mere, til gedeosten smelter og bliver let gylden på toppen. Din hapser kan nydes lun eller kold.

Svar