Vegansk chili sin carne

10. juli 2017

vegansk chili sin carnelikemeat

Vegansk chili sin carne. Da jeg var helt lille, kunne jeg slet ikke lide chili con carne. Min mor måtte altid lave den uden bønner (altså nærmest almindelig kødsovs) til min søster og jeg, for vi kunne simpelthen ikke lide konsistensen. Jeg er heldigvis blevet ret glad for bønner sidenhen, og chili con carne er en af mine favoritter på kolde dage. For nogle uger siden blev jeg af LikeMeat spurgt, om jeg havde lyst til at teste nogle af deres veganske alternativer til kød. Selvom jeg nok selv vil kalde mig for en flexitar, spiser og nyder jeg stadig kød, men jeg synes, at det er ret interessant, hvordan det er muligt at lave efterligninger, der rent faktisk minder om kød.

Alle LikeMeats produkter er veganske og lavet af 100 % naturlige ingredienser. De har et lavt kalorie- men et højt proteinindhold, og så er de uden laktose- og tilmed glutenfrie (på nær deres burgerbøf). Der er alt fra “kyllinge” og kebab chunks til krydret gyros, beef style strips, burgerbøffer, nuggets og hakket “kød”. Produkterne er lavet af grøntsager eller soyaproteiner, de er enten friske eller fra frost, og nogle er også økologiske. LikeMeat har både som målgruppe at ramme kødspisere, veganere og vegetarer, og jeg fik mig en rigtig fin sludder med ejeren, der kom forbi og leverede produkterne.

Læs også: Klassisk chili con carne / Mexicanske quesadillas med bønner, avocado og ost / Huevos rancheros – mexicansk comfort food / Mexicansk lasagne med kål og chorizo

Likemeat vegansk chili sin carneHvad er dommen så? Jeg har udover vegansk chili sin carne testet veggie chicken style chunks i en æggekage og gyros strips på hjemmelavet pizza, og konsistensen minder overraskende meget om kød. Smagen er forholdvis neutral (medmindre der er krydderi på som gyros-varianten), så jeg er ret sikker på, at man ville kunne “snyde” en kødspiser til at kaste sig over disse produkter, uden at ane at det ikke er kød. I hvert fald hvis produkterne spises med noget andet. Det samme gælder denne chili sin carne – det ligner jo, at der er hakket kød i!

Jeg ved godt, at det måske ikke er sæson for varme, lune comfort food retter, men vejret svinger lidt, og på de kolde, blæsende regnvejrsdage er det nu rart med en ordentlig skål vegansk chili sin carne. Den er fyldt med grøntsager, proteiner fra bønnerne og veggie mince (der minder om hakket kød) fra LikeMeat, og så har den masser af smag fra løg, hvidløg og krydderier som spidskommen, kanel og røget paprika. På toppen har jeg kommet en klat yoghurt (soya for fuldt ud vegansk), avocado og hjemmesyltede rødløg. Der er en del ingredienser på listen, men de fleste ting har du formentligt allerede i skabene. Den kan spises, som den er eller med grove ris, brød eller lignende. Og så er den fryservenlig 🙂

Produkterne kan købes som fast sortiment i Kvickly, Irma, Bilka og Superbrugsen og sælges også i Fakta på spot.

vegansk chili sin carne vegansk chili sin carne

Vegansk chili sin carne (til 4-6 personer)

 • 2 løg + 2 fed hvidløg
 • 1 stor spsk stødt spidskommen
 • 1 spsk paprika (gerne halvdelen røget paprika)
 • 1 stor tsk stødt kanel
 • 1 dåse tomatpure
 • 1 rød peberfrugt
 • 1 chili efter ønsket styrke
 • 3 mellemstore gulerødder
 • 2 dåser flåede tomater
 • 1 pakke LikeMeat veggie mince (180 g pr stk) – du kan sagtens også bruge 2
 • 3 dl kogende vand rørt med 1 grøntsagsbouillonterning
 • 1 stor spsk god kakao
 • 2 dåser bønner (fx kidney og borlotti) eller cirka 200 g tørrede bønner, iblødsat over natten og kogt efter anvisning på pakken
 • olivenolie og salt
 • Derudover: avocado, (soya)yoghurt og syltede rødløg (opskrift her)

 

Så nemt er det: Start med at skrælle løg og hvidløg og hakke dem fint. Steg det i en stor gryde med 1 spsk olivenolie ved middelvarme, til de er bløde. Tilsæt spidskommen, paprika og kanel og rist det med. Kom tomatpure i og lad det riste med i et minuts tid. Skrub eller skræl gulerødder og skær dem i tern. Skær også rød peber i tern og hak chili fint. Kom de tre ting i gryden sammen med veggie mince, dåsetomater, et drys salt, kakao og grøntsagsbouillon og lad det simre under låg en halv times tid.

Smag til med salt, kom bønner i og varm det igennem. Top gerne med avocado, (soya)yoghurt, syltede rødløg, chili eller hvad du nu har lyst til. Frisk koriander, limebåde og tortillachips er også godt. Du kan servere grove ris eller lignende til, men du kan også sagtens spise den, som den er.

  Svar