Annonce

Havregrynsboller med gulerod

Havregrynsboller med gulerod

Koldhævede havregrynsboller med gulerødder. Det bedste på en ferie- eller weekendmorgen for mig er helt klart friskbagte boller til morgenmad. Med lækker ost, marmelade og en god kop kaffe til. Jeg har efterhånden en del opskrifter på boller og brød her på bloggen, men jeg har i lang tid haft en ide om at prøve en version fyldt med havregryn (og gulerødder), der kan give saftighed. Min favorit er nok stadig min mors mysliboller fyldt med tranebær og nødder, men de her er virkelig gode til en afveksling.

Havregrynsboller med gulerod

Dejen til disse havregrynsboller er som sagt lavet med en del havregryn, og derudover er der både hvedemel og fuldkornsmel i. Jeg har også tilføjet groftrevne gulerødder og en smule kardemomme for let krydring, og så er dejen koldhævet natten over. De bliver sprøde udenpå og svampede indeni. De holder fugtigheden en dag eller to, og jeg kan klart anbefale at fryse eventuelle rester ned, for de er altså stadig ret gode efter en tur i ovnen derefter.

Koldhævede havregrynsboller med gulerodimg_3219
Havregrynsboller med gulerod
Havregrynsboller med gulerod

Havregrynsboller med gulerod

Koldhævede sprøde og svampede havregrynsboller med gulerødder
5 fra 2 stemmer
Antal: 9 personer
Forberedelse20 minutter
Tilberedelse20 minutter
Hævetid10 timer

Ingredienser

  • 10 g gær
  • 4 dl vand
  • 1 dl yoghurt
  • 150 g havregryn (gerne grovvalsede)
  • 1 tsk fint salt
  • 1 spsk honning
  • 1 tsk stødt kardemomme
  • 3 gulerødder (mellemstørrelse )
  • 125 g fuldkornsmel
  • 325 g hvedemel

Fremgangsmåde

Aftenen før

  • Opløs gær i vandet og rør derefter yoghurt, honning, salt og kardemomme i.
  • Skræl gulerødder og riv dem groft.
  • Kom dem i skålen sammen med havregryn og rør det sammen.
  • Tilsæt så mel lidt ad gangen og ælt derefter dejen i 10 minutters tid – gerne på røremaskine.
  • Dæk skålen med et fugtigt viskestykke og stil den på køl natten over.

Næste morgen

  • Klat boller ud på en bageplade med bagepapir og lad dem efterhæve i 30 minutter. Drys evt. med havregryn.
  • Tænd ovnen på 250 grader over-undervarme.
  • Sæt bollerne ind, skru ned på 220 grader og bag så bollerne i cirka 20 minutter.
Del med nogen du holder af
Abonner
Giv besked om
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments