Perlespelt med røget laks, avocado, æble og feta

30. juni 2017

Perlespelt med røget laks, avocado, æble og fetaPerlespelt med røget laks, avocado, æble og feta. En opskrift på perlespeltsalat er måske hverken banebrydende eller michelin-mad, men det smager lækkert. Jeg har på det sidste tænkt en del over, hvad det egentlig er for en blog og mad, jeg laver. Det er nok også det spørgsmål, jeg får oftest, når jeg fortæller, at jeg har en madblog. Men hvad er det for noget mad, du laver? Mit svar er altid, at det er nede på jorden-hverdagsmad, der er (forholdvist) nemt at lave og med ingredienser, der ikke kræver besøg i 10 forskellige specielbutikker. Det er mad, jeg selv laver i min hverdag.

Denne salat er en af dem. Da jeg boede hos mine forældre, fik vi tit perlespelt, fordi det er en super måde at få tømt køleskabet og lave en salat/tilbehør af al grønt, frugt, nødder og lignende, der gemmer sig i skabene. Og så kan jeg godt lide konsistensen og biddet fra perlespelten – perlebyg minder om det og kan også sagtens bruges. Her har jeg vendt dem med syrligt-søde æbletern, cremet avocado, røget laks, saltet feta og ristede græskarkerner. En rigtig fin kombination der er super til aftensmad med brød eller lignende som tilbehør eller til frokost på madpakken. Du kan også undlade laks og servere salaten til kylling, fisk eller kød. Husk at du kan bruge nærmest alt, du har i køleskabet 🙂

Andre opskrifter med perlespelt: Perlespelt med æbler, avocado og pesto / Bygotto med ærter og citron / Varmende indisk gryde / Bygotto med varmrøget laks og asparges

Perlespelt med røget laks, avocado, æble og feta Perlespelt med røget laks, avocado, æble og feta

Perlespelt med røget laks, æbler, avocado og feta (tilbehør til 3-4 personer)

 • 200 g perlespelt eller perlebyg
 • 250 g røget laks
 • 1 æble
 • 1 avocado
 • 75 g feta
 • 1 lille håndfuld græskarkerner
 • saft fra 1/2 citron
 • 2 spsk olivenolie
 • 1 tsk grovkornet sennep (kan undlades)
 • salt + peber

 

Så nemt er det: Start med at koge perlespelt efter anvisningen på pakken. Hæld vandet fra og skyld dem under koldt vand. Rist græskarkerne på en pande (evt med 1 spsk soya eller lidt salt), til de er gyldne og ristede.

Halver avocado, fjern stenen, skrab kødet ud og skær det i tern. Skær også den røgede laks og æblet i tern. Rør citronsaft, olivenolie, sennep og et drys salt og peber sammen og vend det med perlespelt, laks, avocado og æble. Smuldr feta på toppen og drys med græskarkerner.

  Svar