En dag i mad #4

15. juni 2017

endagimad4Det er faktisk ved at være en del måneder siden, at jeg sidste gang delte et ‘en dag i mad’-indlæg her på bloggen. Men nu er den her igen og kommer bestemt til at komme her i ny og næ. Det håber jeg, at I synes er fedt? Jeg er i hvert fald altid ret meget fan af at se andres hverdagsmåltider på en helt almindelig dag og finde inspiration heri. Jeg får forresten sommerferie i dag, og det er helt fantastisk!

Denne omgang hverdagsmad er fra en dag, hvor jeg skulle møde lidt senere, havde forberedt en god frokost og lavede en omgang tøm-køleskabet til aften. Slet ikke dårligt. Faktisk nogle af mine yndlings. Især den bagte grød til morgen – den har jeg nok lavet mindst 10 gange. Og buddha bowl skålen til aften er altid en sikker vinder, da den kan fyldes med alt. Har du ønsker om opskrift eller spørgsmål til andet? Så skriv endelig en kommentar nedenunder 🙂

Læs også: En dag i mad #1 / En dag i mad #2En dag i mad #3 

  Bagt grød med banan og peanutbutter{Min morgenmad bestod som sagt af en af mine favorit gengangere. En bagt grød i den fineste lille form med banan, kanel og peanutbutter. Perfekt hvis du har en moden banan, og peanutbutter er jo bare altid godt. Den kan sagtens laves i utallige versioner, så det skal klart udnyttes, når bær-sæsonen for alvor går i gang}

Sommer salat med nektariner, parma og sennepsdressing{Til frokost forberedte jeg en salat til at tage med. Den bestod af frisk spinat, grillede nektariner, sprød parmaskinke, feta og en honnings-sennepsdressing. Virkelig virkelig god kombination skulle jeg hilse at sige! Jeg er på det sidste blevet ret vild med sennep og prøver at snige det ind alle steder, jeg kan}

Buddha bowl{Måske du så denne salat på Instagram den anden dag? Det var som sagt tøm køleskabet-skål eller buddha bowl, som det vist så fancy også hedder. I bunden er der kogt quinoa, og så er der toppet med ovnbagte sød kartoffeltern, krydrede og ristede kikærter, agurk, avocadocreme, feta og friske koriander. Og masser af citronsaft på toppen}

 

 • Reply
  Vibeke
  17. juli 2017 at 21:50

  Hej
  Er der en opskrift på den bagte grød med banan og peanutbutter? Det er som om linket ender blindt?
  VH Vibeke

  • Reply
   Anna Bartels
   18. juli 2017 at 9:18

   Hej Vibeke. Lige denne portion har jeg faktisk lavet ud af hovedet, men jeg har en lignende opskrift her: https://anna-mad.dk/2016/07/bagt-groed-med-banan-og-noedder/ Og så har jeg bare lavet det i små portionsforme og kommet en klat peanutbutter i midten.
   Du kan også lave en enkelt portion, som jeg har gjort her. Jeg mener, at jeg har rørt en most, moden banan sammen med 1 æg, 1/2 dl mælk, 1 dl havregryn, 1/2 tsk bagepulver og lidt salt og stødt kardemomme + kanel. Og så toppet med et par skiver banan og den klat peanutbutter i midten. Jeg bager den ved 180 grader i cirka 25-30 minutter 🙂

 • Reply
  Vibeke
  18. juli 2017 at 9:36

  Super – mange tak. Det ser så lækkert ud!

  • Reply
   Anna Bartels
   18. juli 2017 at 9:38

   Tak Vibeke. Det er virkelig også en af mine favoritter – har spist det så mange gange. Og så kan det jo varieres alt efter ønske. Håber du også kan lidt det! 😉

Svar

Instagram