Grillost-kålsalat med avocado, granatæble og tahindressing

21. april 2017

Kålsalat med grillost, avocado og tahindressingGrillost-kålsalat med avocado, granatæble og tahindressing. For et par uger siden havde jeg besøg af en af mine søde veninder. Vi havde været oppe at træne sammen og skulle herefter bikse lidt nem aftensmad sammen. Det blev til denne ret så lækre mellemøstligt inspirerede salat. Eller rettere sagt har jeg faktisk fået inspiration fra et lille sted på Nørrebro, der hedder Mahalle. Her serverer de fladbrød med hummus, grillet halloumi, avocado, granatæble og sesam, og vi lavede denne aften en salat inspireret af fladbrødene fra Mahalle.

Denne grillost-kålsalat består hovedsageligt af fintsnittet, sprød kål vendt med små stykker af stegt grillost, tern af avocado, syrligt søde granatæblekerner, masser af ristede sesamfrø og den lækreste, cremede tahindressing (min favorit dressing). Både tahindressing, avocado og grillost mætter, så den kan godt spises alene. Du kan dog også sagtens servere et stykke stegt kyllingebryst eller lignende til. Resterne er også perfekte til frokosten dagen efter, skulle jeg hilse at sige 🙂

Læs også: Bagt aubergine salat med ristede kikærter / Lun spidskålssalat med æbler og dadler / Spinatsalat med nektariner, grillost og karamelliserede løg

Kålsalat med grillost, avocado og tahindressing

Grillost-kålsalat med avocado, granatæble og tahindressing (tilbehør til 4)

 • 1/2 hvidkål
 • 2 avocadoer
 • 1/2 granatæble
 • 200 g grillost eller halloumi (fast feta vil muligvis også kunne fungere)
 • 3/4 dl sesamfrø
 • 2 spsk tahin
 • saft fra 1/2 saftig citron
 • 3/4 dl vand
 • stødt spidskommen
 • salt og peber

 

Så nemt er det: Start med at skære grillost i 0,5 cm skiver. Varm en pande/grillpande op til høj varme og steg skiverne et par minutter på hver side, til de er sprøde og gyldne. Tag dem af panden og skær hver skive i mindre bidder.

Snit det halve hvidkål fint. Rør tahin sammen med citronsaft, vand og et drys spidskommen, salt og peber til du har en cremet, tynd dressing. Massér dressingen ind i hvidkålet med dine hænder. Rist sesamfrø på en pande ved middelvarme, til de er ristede og gyldne.

Flæk avocadoen, fjern stenen, skrab kødet ud og skær det i små tern. Bank kernerne ud af det halve granatæble – jeg synes, at det gøres nemmest ved at holde det med den skårne side nedad i en pose og så banke hårdt på siden med en træske. Fjern de hvide hinder. Rør granatæblekerner, avocado, grillost og sesamfrø sammen med hvidkål. Du kan evt gemme lidt af hver ingrediens til at pynte med på toppen.

 • Reply
  VenterPaaVinBlog
  21. april 2017 at 11:30

  Grillost er svært undervurderet, jeg glemmer altså ofte det findes.

  – A

  • Reply
   Anna Bartels
   21. april 2017 at 12:15

   Jeg er fuldstændig enig A – stærkt undervurderet!
   Kh Anna

Svar