Rødbedejuice med æble og ingefær + boller med rester af juice pulp

17. marts 2017

Slowjuice og boller med juice pulpIndlægget er lavet i samarbejde med KitchenOne / Sponsoreret

Rødbedejuice med æble og ingefær. Som de fleste andre køber jeg oftest min juice, men jeg har altid været mest fan af friskpressede juicer. Min mor lavede det tit om efteråret, da jeg boede hjemme, og æbletræet bugnede af æbler, og min mormor og morfar serverer altid friskpresset appelsinjuice til morgenmad hos dem. Så da jeg blev kontaktet af KitchenOne, der spurgte, om jeg havde lyst til at teste en af deres slow juicere, var jeg så frisk. Især fordi vi ofte har en masse frugt og grøntsager herhjemme, der skal bruges. Og så er der bare ikke meget, der slår et glas friskpresset frugt/grøntsagsjuice – præcis i ens egen ønskede kombination.

Men hvad er forskellen så på en almindelig juicer og en slowjuicer? En slow juicer kører med færre omdrejninger og presser juicen langsommere. Dette betyder, at maskinen larmer mindre, der kommer mindre skum i juicen, og du får mere saft ud af dine grøntsager og frugter, fordi den bliver presset og ikke slynget som i en almindelig juicer. Jeg har undersøgt det lidt, og mange mener også, at du får flere vitaminer, mineraler og smag ud af dit frugt og grønt med en slow juicer. Og vi kan vist alle godt blive enige om, at grøntsagsjuice er en super god måde at få flere grøntsager ind i vores hverdag.

image1Jeg har fået tilsendt en Witt Juicepresso Slow Juicer, der skulle være den mest kompakte slow juicer, være nem at rengøre og bevarer 4 gange mere næringsindhold. Jeg har valgt at lave en rødbedejuice med æble og ingefær, da de er nogle af mine yndlings at juice. Jeg kan godt lide at størstedelen af min juice er grøntsager, men jeg synes altså også, at det smager bedst, når der kommer lidt frugt i.

Jeg skar rødbeder, æbler og ingefær i mindre stykker, satte gang i slow juiceren og havde friskpresset juice i løbet af max 2 minutter. På ovenstående billede kan du se, hvordan juicen kommer ud i den ene kande og juice pulpen i den anden. Det var super nemt, og jeg blev overrasket over, hvor hurtig maskinen var at rengøre. Den skulle faktisk bare lige skylles, og så får du en “tandbørste” med til at fjerne den smule, der kan sidde fast i tutten. Det tog ikke mere end 2 minutter at gøre maskinen ren bagefter.

Jeg inviterede en veninde over til juice – vi var begge ret begejstrede og synes slet ikke, at juicen kom til at smage jordet, som rødbede godt kan gøre nogle gange. Den smager aller bedst iskold og har en lækker smag af rødbede, sødme fra æblerne og et lille kick fra ingefæren. Udover rødbedejuice får du nedenunder også en opskrift til at få brugt juice pulpen. Jeg har rørt noget af pulpen i dejen til nogle grove, koldhævede boller sammen, og jeg har tænkt mig at bruge resten til deller eller i vafler. Bollerne fik den fineste lyserøde farve, en mild smag af juice pulpen og holdt dem fugtigere i længere tid. Kæmpe fan af stop spild af mad-mad!

Hvis du også har overvejet at skaffe dig en slow juicer, kan jeg bestemt anbefale en Witt Juicepresso. Du kan købe den lige her.

Slowjuice og boller med juice pulp Slowjuice og boller med juice pulp

Rødbedejuice med æble og ingefær (2 store eller 3 mindre glas)

 • 3 store rødbeder (600 g skrællet vægt)
 • 2 store æbler
 • frisk ingefær (svarende til en lille tommelfinger-størrelse)
 • citronsaft

Skræl rødbederne og skyl dem godt. Skyl også æbler og ingefær og skær alle ting i mindre stykker, så de kan komme ned i slowjuiceren. Juice igennem og smag til med et pænt skvis citronsaft – husk at gemme juice pulpen. Juicen kan sagtens holde sig et par dage på køl.

 

Grove koldhævede boller med rester af juice pulp (ca 8 stk)

 • 2 dl lunkent vand
 • 8 g gær
 • 1 stor spsk creme fraiche/græsk yoghurt
 • 1 tsk salt
 • 1 tsk sukker
 • 100 g fuldkornsmel
 • ca 250 g hvedemel
 • 1 lille håndfuld havregryn
 • 3/4 dl solsikkekerner
 • 3 dl juicepulp

Start med at røre gær ud i det lunkne vand. Rør creme fraiche, salt og sukker i. Tilsæt juice pulp og rør derefter fuldkornsmel og solsikkekerner i. Ælt hvedemelet i lidt ad gangen og ælt det hele i et par minutter – dejen skal være en smule klistret men stadig formbar. Dæk skålen med film eller låg og sæt den på køl natten over.

Tag dejen ud næste morgen og brug en ske til at klatte boller op på en bageplade med bagepapir. Drys gerne med havregryn eller solsikkerkerner på toppen og lad dem efterhæve et lunt sted i 30 minutter, under et viskestykke. Bag bollerne ved 220 grader over-undervarme i 15-18 minutter, til de er sprøde i bunden og gennembagte.

  Svar