Marokkansk gryderet med aubergine, kartofler og kikærter

22. februar 2017

Marokkansk gryderetJeg er fan af marokkansk mad. Jeg er fan af aubergine. Jeg er fan af kikærter. Jeg er fan af marokkansk gryderet. I sidste uge fik jeg en veninde på besøg, og da jeg spurgte hende, hvad vi skulle lave til aftensmad, sagde hun: “Noget man kan varme sig på. Noget med masser af smag”, og vi endte derfor med denne varmende, ryd-køleskabet gryde, der kom til at smage ret godt – hvis vi altså selv skal sige det 😉 Derfor bliver jeg nødt til at dele den med jer i dag.

Marokkansk gryderet er egentlig forholdvis nem at lave, og du vil sagtens kunne bruge de grøntsager, du har i køleskabet. Jeg er dog vild med kombinationen af aubergine og kikærter og har derudover tilføjet blandt andet kartofler, tomat og masser af smag fra blandt andet spidskommen, chili og røget paprika. Jeg kan anbefale at spise gryderetten med ris eller brød til og lav endelig en stor portion. Den smager nemlig næsten bedre dagen efter.

Læs også: Marokkansk kikærtesalat med aubergine, tahindressing og pekannødder / Marokkansk krydrede oksespyd /
Marokkansk kylling med rosiner og pinjekerner

Marokkansk gryderet Marokkansk gryderet

Marokkansk gryderet med aubergine, kartofler og kikærter (til 4-5 personer)

 • 1 stort løg
 • 1 spsk olivenolie
 • 4 mellemstore kartofler
 • 1 lille spsk stødt spidskommen
 • 1 spsk røget paprika
 • 1 tsk chiliflager
 • 1 dåse hakkede tomater
 • 1 lille dåse tomatpure
 • 1 stor aubergine eller 2 små
 • 1 rød peberfrugt
 • 4 dl kogende vand rørt med 1 grøntsagsbouillonterning
 • 1 dåse kikærter, drænet
 • salt

 

Så nemt er det: Start med at skrælle og hakke løg. Steg dem i en stor gryde med olivenolie ved mellem-høj varme et par minutter. Tilsæt spidskommen, røget paprika, chili og tomatpure. Skræl kartofler, skær dem i tern og kom dem i gryden sammen med dåsetomater og bouillonvand. Skær aubergine og peberfrugt i mundrette tern og kom også dem i gryden.

Lad det hele simre under låg i en halv times tid, til kartoflerne er møre og kom så kikærterne i. Smag til med salt og varm det hele igennem. Server gerne med grove ris, perlebyg eller brød. Gryderetten kan også sagtens spises alene, fx med en klat yoghurt på toppen.

 • Reply
  Heidi Kildegaard
  18. maj 2017 at 14:59

  Hej
  Det ser super godt ud, men hvornår skal kikærterne i?

  • Reply
   Anna Bartels
   18. maj 2017 at 15:16

   Godt spørgsmål Heidi! Det har jeg da fuldstændig glemt at skrive…
   De skal i næsten til sidst – jeg har skrevet det i opskriften nu 🙂
   Håber du kaster dig ud i den!
   Kh Anna

   • Reply
    Heidi Kildegaard
    19. maj 2017 at 10:11

    Jeg kastede mig ud i det. Tak for hurtigt svar😊Den blev en succes ❤️

    • Reply
     Anna Bartels
     19. maj 2017 at 11:23

     Dejligt at høre Heidi!
     God dag til dig 🙂
     Kh Anna

 • Reply
  Kitt
  29. januar 2018 at 14:59

  Kan man komme kød I ?
  Ved du Hvad retten hedder ?

  • Reply
   Anna Bartels
   29. januar 2018 at 17:52

   Hej Kitt.
   Jeg ved ikke, hvad retten hedder, da jeg selv har bikset den sammen ud af hovedet…
   Men du vil sagtens kunne brune noget skært oksekød eller tern af kylling af på en pande og lade det simre med 🙂

 • Reply
  Marie
  18. marts 2018 at 21:05

  Tak for den opskrift, Anna. Den er vidunderlig! Og perfekt på sådan en rigtig martsvinterdag. Vi fik den med perlebyg blandet med lidt trefarvet quinoa. Af hensyn til vores femårige halverede jeg mængden af paprika og spidskommen og nøjedes med en god knivspids chilipulver (havde ingen flager) – men man kunne fint smage det hele alligevel, og retten brændte en anelse på tungen, uden at det var for meget for nogen. Og så kunne junior pludselig lide aubergine fordi han troede det var tomater.

  • Reply
   Anna Bartels
   19. marts 2018 at 10:08

   Ej det lyder da virkelig lækkert Marie!
   Og fedt at jeg kunne inspirere lidt til at få familien til at spise noget nyt.
   Tak for din kommentar ♡

 • Reply
  Anne
  8. maj 2019 at 19:36

  Hej Anna,
  Tak for opskriften. Jeg skulle bruge en opskrift til at tømme køleskabet med og fandt din side, men jeg havde ikke kartofler eller roed peber og brugte courgetter fordi mine aubergines var blevet gamle, men det blev godt alligevel. Naeste gang tror jeg jeg prøver med lammekoed i. Fedt at have fundet din madblog 🙂
  Hilsen Anne

  • Reply
   Anna Bartels
   8. maj 2019 at 20:57

   Hej Anne.
   Det er lige, hvad jeg (også) håber med mine opskrifter. At man har muligheden for at bruge dem til inspiration.
   Så det er virkelig dejligt at høre!
   En lammekødsvariant lyder virkelig også som en god ide 🙂
   Kh Anna

 • Reply
  Mette
  25. marts 2020 at 16:19

  Hej Anna
  Jeg er lige nødt til at dele noget med dig; Lige nu er Danmark lukket ned pga. Coronavirus. Det betyder bl.a. at vi skal tænke os om i forhold til, hvor meget vi opholder os i det offentlige rum – ikke mindst i supermarkederne. Jeg har derfor lavet madplan ud fra dine vegetariske retter, så jeg kun skal i supermarkedet 1-2 gange om ugen. I denne uge har vi spist sprød pizza med pesto, soltørrede tomater og gedeost, Grov hokkaidotærte med chorizo og feta, i dag står den på rester fra disse, og i morgen skal vi have denne marrokanske gryderet. Jeg er SÅ taknemmelig for, at du har lavet denne side/blog, for det betyder for mig, at jeg ikke skal 100 forskellige steder hen for at blive inspireret til vegetarisk aftensmad. Alle dine retter ser lækre ud, og alle dine retter viser sig at være det, når jeg laver dem! Og så er de nemme at gå til, og jeg har det meste i skabene i forvejen. Kort sagt – du gør mit liv lidt nemmere her midt i Corona-Danmark. Vh. Mette 🙂

  • Reply
   Anna Bartels
   25. marts 2020 at 16:36

   Hej Mette.
   Du er slet ikke klar over, hvor glad jeg bliver over sådan en kommentar som din. Og for at du kan bruge alle mine opskrifter.
   Tak fordi du tog dig tid til at skrive. Det er jeg meget taknemmelig over <3
   Kh Anna

Svar