Madplan: Vegetarisk – mættende, proteinrig og grøn mad

29. januar 2017

vegetarisk-madplanAllerførst tusind tak fordi I tog så godt imod den første madplan. Alle jeres søde kommentarer fortalte mig, at I er klar på flere madplaner, så det kommer til at være et tilbagevendende indlæg en gang imellem. Jeg vil forsøge at lave en cirka hver 2 søndag med forskellige temaer, så der er noget til enhver smag. Sidste gang var det nem hverdagsmad på under 30 minutter, og denne gang er det en vegetarisk en af slagsen med fokus på grønt, proteiner og mættende mad, så du (forhåbentligt) ikke savner kødet og måske kan overbevise resten af huset om, at vegetarisk mad slet ikke behøver være iceberg salat med agurk og tomat. Vegetarisk mad er så meget mere end det.

I denne uge er der derfor vegetarisk mad til 3-4 personer på menuen mandag til fredag. Du kan bruge den som inspiration eller lave alle retter og bruge indkøbslisten nedenunder. Du vil i retterne finde nogle af mine favoritter som søde kartofler og kikærter og derudover masser af æg, bønner, ost, grøntsager og krydderier. Fredag bliver restedag, men du kan sagtens bytte om på dagene, hvis andet passer dig bedre.
Hvad er din bedste vegetariske ret? Og har du nogle bud på temaer til kommende madplaner? 🙂

Læs også: Madplan: Nem hverdagsmad på 30 minutter 

 • Mandag:
  Ugens første dag står på indisk inspireret mad, en vegetarisk curry med søde kartofler, kikærter og krydderier – server evt grove ris eller naanbrød til og en klat creme fraiche på toppen.
 • Tirsdag:
  I dag tager vi en tur til Mexico med en vaskeægte comfort food opskrift på huevos rancheros med bønner, krydderier, tomat, æg og ost på toppen. Serveret med friske koriander og lime.
 • Onsdag:
  Lav en portion sprøde falafler vendt i sesamfrø (portionen er så stor, at der formentlig er rester til fredag) og server med en cremet marokkansk aubergine-kikærtesalat med tahindressing.
 • Torsdag:
  En grov og sprød tærte fyldt med hokkaido, søde løg og saltet feta (skift hokkaido ud med søde kartofler, så du kun behøver købe 1 ting ift resten af madplanen). Server med en spidskålssalat med æbler, sesam og peanutdressing – hvis du ikke har peanutbutter i huset, så brug tahin, som du alligevel skal købe.
 • Fredag:
  Spis i dag rester af falaflerne, lun dem ved lave grader i ovnen og lav endnu en portion af spidskålssalaten fra i går.

Indkøbsliste madplan

 • Reply
  Hella
  23. december 2017 at 14:59

  Bedste vegetariske p.t. er peanutpasta
  Finthakket løg, hvidlø, ingefær steges i olie med gurkemeje og lidt karry. Gulerod og brocollistok i stænger tilsættes sammen med lidt vand. Herefter tilsættes brocoli buketter og lidt soya. Læg låg på og lad dampe. Kog spaghetti. Lav sovs af peanutbutter, kogende vand og citron. Hæld,overgrønsager . BLand med grønsager og pasta og server

  • Reply
   Anna Bartels
   23. december 2017 at 15:02

   Det lyder lækkert Hella!

 • Reply
  Nikoline
  22. april 2019 at 12:44

  Lyder virkelig lækkert. Har helt klart tænkt mig at prøve dem!

  • Reply
   Anna Bartels
   22. april 2019 at 16:39

   Skønt Nikoline! Det gør mig så glad.
   God fornøjelse 😀

 • Reply
  Alexander
  6. december 2019 at 17:46

  Hej Anna. Jeg vil høre om du kan hjælpe!

  Jeg er i den situation, at jeg bor på hotel og jeg er gået hen og blevet træt af frokost- og aftenbuffeten og dens begrænsede udvalg. Jeg har ikke noget køkken jo, så det begrænser mig ret meget af hvad jeg kan lave af mad på værelset. Jeg er også sportsmand, så det er vigtigt for mig, at få ordentlig med protein i måltiderne 🙂
  Hvis du har en tre stykker af sådan nogen opskrifter og kunne have lyst til at dele dem, ville jeg blive meget glad!

  • Reply
   Anna Bartels
   9. december 2019 at 9:19

   Hej Alexander.
   Det kan du tro! Jeg svarer dig lige på den mail, du har sendt 🙂

Svar