Årets mest populære opskrifter 2016

29. december 2016

opskrifter2016Så er vi ved at være nået til vejs ende af år 2016, og jeg håber, at alle jer, der læser med, har haft den dejligste jul med masser af mad, gaver og julehygge, og at I får den sjoveste nytårsaften. 2016 har været det bedste år af mit liv indtil videre, hvor jeg har været på mit livs rejse i 3 måneder i Sydøstasien samt besøgt Budapest, Italien og New York, er flyttet hjemmefra og har fundet ud af, hvad jeg skal studere og (forhåbentligt) arbejde med i fremtiden. Jeg har samtidigt, og selvfølgelig meget vigtigt, også lavet en masse lækker mad og fået mange nye favoritter på listen.

Ligesom i slutningen af 2014 og ditto 2015 har jeg her i december kigget lidt på bloggens statistikker og fundet frem til, hvad bloggens mest populære opskrifter har været i år. Det er enormt sjovt at se, hvad I synes er bedst. Jeg har fundet de 10 mest populære, og selvom der er flere gengangere ift. de sidste 2 år, så er der også en del nye. De er nedenunder sat i rækkefølge fra nummer 10 til den aller mest populære. Nogle opskrifter er gamle, andre ret nye og et par er mine absolutte favoritter – fx cheesecaken eller kyllingefrikadellerne, som jeg har lavet maaaaange gange selv, er også med. Har du lavet nogle af dem eller måske fået nogle nye favoritter i år? Jeg vil meget gerne høre 🙂

Læs også: De mest populære opskrifter i 2014 og 2015

mysli
10. (LINK) På tiendepladsen ligger denne hjemmelavede crunchy mysli lavet med rester af rugbrød, havregryn og masser af nødder. Jeg har selv lavet denne granola med banan en million gange, men ovenstående version er perfekt som stop spild af mad (rugbrød).

kylling
9. (LINK) Jeg tror, at jeg har lavet og fået disse kyllingefrikadeller mindst 10 gange. Oftest i denne version med spinat, feta og soltørrede tomater. De er saftige indeni, sprøde udenpå, nemme at lave og perfekte til en grøn salat eller til madpakken dagen efter. Et andet indlæg som faktisk også burde være med på listen, er de 10 nemme hverdagsretter på under 30 minutter – den er I nemlig også vilde med.

aeggewrap
8. (LINK) Da jeg kiggede listen igennem og fandt jeres favoritter, blev jeg mindet om, at jeg snart må lave denne spinat-æggewrap  fyldt med røget laks, pesto og avocado igen. Den er smækfyldt med gode ting og mætter godt i maven.

laks
7. (LINK) Det var egentlig min mor, der først introducerede mig til denne varmrøgede laksesalat, og jeg har siden spist den mange gange. Den er fyldt med smag, nem at lave og alt for lækker på et stykke ristet rugbrød.

jordbaer
6. (LINK) Det er slet ikke sæson for denne jordbærkage, men hold nu op hvor får jeg pludseligt lyst til et (stort) stykke. Det er muligvis den bedste jordbærkage, jeg har smagt, og så er den oven i købet ret nem at lave. Den består af en mazarinbund, et sprødt lag mørk chokolade, en vaniljeskum og nye, danske jordbær på toppen. Den er på næste sommers to-do liste.

spinattaerte
5. (LINK) På femtepladsen ligger denne vegetariske spinat-porrertærte med feta. Den er sund og fedtfattig, har en grov bund og kan varieres alt efter, hvad der er i køleskabet. Aller bedst serveret med en sprød, grøn salat.

laksetaerte-med-spinat-og-asparges4
4. (LINK) Hvis jeg kun måtte spise én tærte resten af livet, så var denne uden tvivl mit valg. En sprød og fedtfattig, grov bund med masser af dampet spinat, frisk laks, asparges og hytteost-top. GUF. Den skal jeg snart lave igen.

cheese
3. (LINK) Dette er min allerførste cheesecake, og den er faktisk også lidt julet med amerena kirsebærrene på toppen. Jeg kan bedst lide en ikke-bagt cheesecake som denne, der får en sprød bund og et blødt og cremet ostefyld. Helt uden husblas og faktisk ret nemt at lave. Den kan sagtens pyntes og smages til efter lyst og kan laves dagen i forvejen.

butter
2. (LINK) En af mine yndlingsretter fra det indiske køkken, Butter chicken tager andenpladsen. Ultra mør kylling, der har været marineret i en krydret yoghurtmarinade i et par timer og kogt i en krydret tomatsauce med en smule fløde og smør. Ikke meget men nok til lige at afrunde retten.

spidskaal
1. (LINK) Der er en grund til, at jeg kalder dette smørstegte spidskål for det perfekte tilbehør. Og det synes I åbenbart også, for det er ultimativt bloggens mest populære opskrift. Det smager sørme også godt. Men altså, der er jo også smør med, og det kan aldrig helt gå galt. Især ikke når spidskålet bliver næsten karamelliseret udenpå.

Her til sidst vil jeg sige tak til alle jer, der læser med flere gange om ugen. Det betyder så meget!

 • Reply
  Mia
  30. december 2016 at 18:19

  Kære Anna
  Tak for en fantastisk og meget inspirerende blog. Jeg finder ofte gode opskrifter her og har afprøvet mange efterhånden. Jeg ser frem til mere i 2017. Godt nytår til dig

  • Reply
   Anna Bartels
   30. december 2016 at 18:41

   Det er bare den bedste kommentar at få Mia!
   Det gør mig SÅ glad. Kæmpe godt nytår til dig også <3
   Kh Anna

Svar