20 gaveideer til en mad-entusiast / foodie

6. december 2016

/ Indlægget indeholder affiliate links /

Nu er der kun et par uger til jul, og jeg ved ikke med jer, men jeg mangler altså stadig en del julegaver endnu. Med tanken om at der nok er andre, der står i samme situation som mig, så har jeg her samlet en liste over de ting, de fleste madglade, køkken-entusiaster eller såkaldte foodies ville blive glade for. Jeg har puttet det hele ind i en lille collage med numre, som du kan finde nedenunder. Nogle af tingene har jeg allerede i mit køkkenet, imens andre står på min ønskeliste til jul i år. Den skarpe læser vil nok undre sig over, hvorfor der kun er 19 tal – det er altså fordi, at der i en af dem er 2.

Mange af gaveideerne er i den billige(re) ende, men du kan også finde nogle af de dyrere ønsker. Det er i hvert fald alt sammen noget, jeg ville blive glad for, så jeg håber, at I måske også kan finde noget inspiration heri. Noget der står aller højest på min ønskeliste, og som man næsten aldrig kan gå galt i byen med hos mig, er personlige gaver og oplevelser. Gerne i selskab med personen, jeg får gaven af. Det er noget helt specielt for mig, og det prøver jeg også at give andre. Og nu siger jeg vist heller ikke mere, hvis der skulle være familie eller venner, der læser med… 😉 Jeg vil også samtidigt meget gerne høre, hvad I ønsker jer til jul? Så kan jeg nemlig måske få mere inspiration til min julegaveønskeliste.

Læs også: Min fødselsdagsønskeliste fra tidligere på året.

gaveideer

1. (Link) Jeg er ret forelsket i dette marmor spækbræt, der kan stå og pynte i køkkenet.

2. (Link) Personlige thekopper med bogstaver. Jeg har her valgt A, men de kan fås i alle bogstaver.

3. (Link) Noget af det bedste brød kan du få hos Meyers, hvis du spørger mig. Og nu kan man komme på et bagekursus og lære alle tricks, så man kan gå hjem i køkkenet og bage brød som dem. Jeg har hørt virkelig godt om kurset fra venner, og selvom det er i et højere prisleje, så er det sikkert virkelig interessant!

4. (Link) Pæne skåle fra House Doctor, gode til suppe, salater og lignende.

5. (Link) Vild med danskvand, sodavand og brus? Så kan du lave din egen med Sodastream. Det er altså smart! Jeg har selv haft en, og man kan spare en del penge i længden.

6. (Link) Den fineste madplan fra Futureplanner med alle ugens dage.

7. (Link) Wilfa ismaskine. Det er ikke den, jeg har (den kan man vist ikke få i DK), men jeg har hørt godt om denne også.

8. (Link) Kogebog om Neurogastronomi. Jeg har selv lige fået den, og det er simpelthen mad-nøderi på højt og spændende plan kombineret med lækre opskrifter.

9. (Link) En stor rød gryde, der er perfekt til grydebrød og simreretter.

10. (Link) En mælkeskummer, noget jeg faktisk selv mangler. Jeg har nemlig en kaffemaskine, men det er altså lidt mere luksus med varm, skummet mælk til.

11. (Link) Smukkeste keramik tallerkener – perfekt til madfotografering og pæne anretninger.

12. (Link) Det her Tefal Snack Collection står højt højt højt på min ønskeliste! Jeg krydser fingre for at få det i julegave, så jeg kan lave vafler, panini, toast og meget mere.

13. (Link) En røremaskine er guld værd når der skal bages brød og boller, for det kan virkelig gøre en stor forskel. Man kan selvfølgelig også gå all in på den dyrere Kitchen Aid.

14. (Link) Foodprocessor fra Braun, der kan bruges til alt fra at hakke grønt, nødder til dadelkugler og meget mere.

15. (Link) Det bedste fine rivejern. Jeg har det selv, og det er virkelig godt. Jeg troede ikke før, at man fx kunne få så meget citronskal af en citron, men nu kan jeg ikke bruge andet end dette.

16. (Link) OBH saft/juicepresser, der er kåret til forbrugernes favorit. Det er ikke dårligt at kunne presse sin egen grønsags- og frugtjuice.

17. (Link) Blender mix and go. Jeg har selv lige fået en lignende, og det er simpelthen så nemt, fordi du kan blende din smoothie, skrue låg på og så er den klar til at tage med.

18. (Link) Slow cooker. Perfekt til langtidstilberedning ved lave temperature, så man fx kan lave langtidssimrerede gryderetter, fond osv. Det er super nemt, da det bare passer dig selv i gryden.

19. (Link) Kursus i søde sager som fx dette macaroon kursus, hvor du kan blive mester i at lave de små, fine franske kager. De kan være ret tricky, indtil man finder metoden, og det kan du blandt andet lære her. Jeg har dog også kigget ret meget på dette flødebollekursus hos Social Foodies – jeg har nemlig kastet mig ud i det for et par år siden, og de smagte godt men var ikke flotte.

 • Reply
  Cecilie Lykke
  6. december 2016 at 18:58

  Så mange gode ønsker. Mælkeskummer, vaffeljern og microplane faktisk nogle af mine 😉

  • Reply
   Anna Bartels
   6. december 2016 at 20:15

   Hvor sjovt at vi ønsker os nogle af de samme ting! Og ja, sådan noget kan man altid bruge.
   Det der vaffeljern har jeg i hvert fald kigget lang tid efter 😉

 • Reply
  Camilla
  7. december 2016 at 10:32

  Piger, I MÅ MÅ MÅ få fat i det vaffeljern – ryd alle andre ønsker på listen 😉

  • Reply
   Anna Bartels
   7. december 2016 at 10:50

   Haha Camilla!
   Jeg har også sat TYK streg under det, og hvis jeg ikke får det, så køber jeg det selv 😉

Svar

Instagram