Om at gøre en leverpostejsmad luksus – også til aftensmad + opskrift

2. november 2016

Indlægget er lavet i samarbejde med Tulip / sponsoreret

img_1102_zpsemopeqnw
Så I indlægget fra sidste uge? Der hvor jeg fortalte om den hyggelige dag i køkkenet med en masse bloggerpiger, hvor vi skulle lave leverpostejsmadder med eget twist OG en video-produktion. Sidstnævnte var jeg altså ret spændt på, men jeg synes, at videoen blev rigtig fin. Hvis du ikke har fået set den endnu, kan du finde den lige herunder. Vi var som sagt i køkkenet med Tulip, der har lanceret 3 nye leverpostejer i deres delikatesseserie: Flødeleverpostej, Bacon+ og Lun & Lækker. Og her skulle vi hver pifte vores egen hverdagsleverpostejsmad op og give det et twist, så det fx også kunne spises til aftensmad, samtidigt med at være enkelt og lidt mere luksusagtig.

[vidcore vid=”CVsJPCYd”]

Jeg kan aller bedst huske leverpostej som en klapsammen mad, jeg altid fik med i folkeskolen. Og det var faktisk ikke specielt spændende med sådan en mad, der havde ligget i tasken hele dagen – havde I også sådan en med? Til gengæld er det også et must for mig i den lune version som en del af julefrokost eller påskefrokostbordet, hvor vi topper med stegte champignon og bacon. Det er altså godt! Men hvordan giver man egentligt en leverpostejsmad et anderledes twist og gør den mere luksus? Sådan at man også har lyst til at spise den til aftensmad? Jeg har et forslag herunder 🙂

img_1068_zpsujzf9ybp
Med min kreation gik jeg ud fra, at jeg gerne ville have noget salt, sprødt og friskt i modspil til den lune og lidt fede leverpostej og valgte derfor at toppe min lune leverpostejsmad med hjemmesyltede rødløg, saltede og sprøde rødbedechips og frisk persille (se billede herunder). Selvom jeg nu også er fan af stegte svampe og bacon var jeg faktisk ret vild med mine nye toppings. Udseendemæssigt gav det maden et kæmpe løft med den flotte lyserøde farve fra rødløgene og den grønne persille, og der var masser af smag og en virkelig god kombination af syrligt, sprødt, salt og lunt. Udover det er det altid lækkert at have et glas hjemmesyltede rødløg stående på køl – det giver virkelig salater og madder et kæmpe løft. Find min opskrift længere nede 😉

Kokken, der var tilstede sammen med os bloggere, havde virkelig også forberedt nogle lækre leverpostejsmadder. Lynsyltede sennepsagurker med karse, balsamicostegte kantareller med frisk estragon eller sprød rødbede med friteret persille. Christina fra BitteBitte lavede en ristet rugbrødsmad med leverpostej, hvilket jeg synes var en super god ide! Pernille fra Mormedmere toppede med friske æbler for syrlighed og May fra Sydhavnsmor lavede ovnbagte græskartern og ristede hasselnødder til at komme på sin mad. Og de fleste af madderne tog jo ikke særlig langt tid at lave og smagte SÅ lækkert.

img_1121_zpsqtopymcg img_1096_zpsrwxbvgkw img_1092_zpsulfbndgu

Lun leverpostej med syltede rødløg, rødbedechips og persille

 • 3-4 rødløg
 • 1,5 dl eddike
 • 1 dl vand
 • 1 dl sukker
 • 6 sorte peberkorn
 • 2 laurbærblade
 • frisk rugbrød, gerne med masser af kerner
 • Tulip Lun og Lækker leverpostej
 • rødbedechips (jeg købte mine som en rodfrugtblanding i et supermarked)
 • frisk persille

 

Så nemt er det: Skræl dine rødløg, halver dem og skær dem i små både. Kom dem op i et skoldet glas, der kan lukkes med låg. Kog vand, eddike og sukker op i en gryde sammen med peberkorn og laurbærblade, til sukkeret er opløst. Hæld eddikelagen over rødløgene i glasset, sæt låget på og lad det trække på køl natten over. Rødløgene kan sagtens holde sig i køleskabet i flere uger.

Varm den lune leverpostej efter anvisningen på pakken og smør den på friske skiver rugbrød. Top med syltede rødløg, sprøde rødbedechips og frisk persille.

  Svar

  Instagram