En god hjemmebrygget kop kaffe + rabatkode

14. oktober 2016

img_1412_zpsv5wmqg7n// Indlægget er sponsoreret af Homebarista.dk //

I dag står den på et af de lidt mere nørdede indlæg, især til de kaffeelskende af jer derude. Jeg blev nemlig for nyligt kontaktet af HomeBarista, der spurgte, om jeg havde lyst til at teste nogle af deres produkter. Jeg har i mange år faktisk ikke været den største kaffedrikker og har altid valgt en kop the fremfor kaffe, men indenfor det sidste år er jeg blevet ret glad for en kop kaffe. En god, ikke for stærk kaffesmag med en skum, der gør kaffen cremet og lækker. Sådan kan jeg bedst lide den. Jeg mangler stadig at lære at drikke den sort, men det kommer vel på et tidspunkt 😉

Homebarista.dk er en online hjemmebarista butik med produkter, der gør, at du kan lave en god hjemmebrygget kop kaffe derhjemme uden store, dyre maskiner, og derfor sagde jeg ja til et lille samarbejde. Du kan også finde dem på Instagram her. Hvis jeg bare kunne komme i nærheden af den gode kop kaffe, vi i dag kan få på cafeerne, så ville jeg være glad og tilfreds – læs med længere nede!

img_1395_zpssyib8qtl
img_1400_zps1js4dqb7
Jeg har valgt 4 produkter fra HomeBarista (se billede længere oppe), der tilsammen skulle hjælpe med at lave en hjemmebrygget kop kaffe. En Porlex Mini håndkværn der er forholdvis lille og derfor er nem at tage med rundt, og så kan knivene justeres, så du selv kan bestemme, hvor fin kaffen skal kværnes. En AeroPress kaffebrygger der fungerer som en lille, nem og hurtig stempelkande. Man skal bare komme et lille filter og kværnet kaffe i, stille den ovenpå en kop, toppe med kogende vand alt efter ønsket kaffesmagsstyrke, røre rundt i 10 sekunder og langsomt trykke stemplet i bund. Det skulle give en blød og ikke bitter kaffesmag, da kaffe + vand ikke er i berøring med hinanden i mere end 30 sekunder.

Derudover bestilte jeg en så fin Harion Buono elkedel, der med en tynd hals gør det nemt at hælde kogende vand i kaffen og en lækker mælkekande i stål, ligesom dem på cafeerne i håbet om, at det kunne hjælpe til den gode kop kaffe.

img_1409_zpsr7dsuf3g

Hvordan blev den hjemmebryggede kaffe så? Jeg vil starte med at sige, at det var nemmere, end jeg lige havde forestillet mig. Jo, jeg skulle bruge lidt armkræfter på af kværne kaffen (jeg valgte dog også den fineste kværnkniv), men derefter var det både nemt og tog ikke lang tid. Det var derudover også ret sjovt at nørde lidt med det og finde frem til præcis hvor meget kaffe, jeg ville have i, samt hvor meget vand der skulle hældes over for at finde den perfekte kop kaffe efter min smag. Det var ret smart, at man selv kunne bestemme styrken, og min familie smagte også kaffe (de er lidt mere kaffevante end jeg) og ønskede en smule mere kaffestyrke til deres smag, men det kan man jo bare justere.

img_1411_zps5yun53dt
For mig passede det med en stor ske kværnet kaffe (skeen hører med til kaffebryggeren) og vand op til 2-tallet, og så selvfølgelig en god slat, varm og let skummende mælk i, som man kan varme og piske op med en mælkeskummer eller lignende. Jeg dryssede også lidt kakao på toppen for ekstra luksus. Selvom det ikke er præcis som den kaffe, vi kan få fra kæmpe, dyre maskiner på cafeer, så synes jeg, at det var en virkelig lækker kop kaffe – især når man tænker på, at den er brygget hjemme på køkkenbordet. Vi var alle herhjemme ret enige om, at selve kaffen var dejlig cremet, nærmest blød i det og smagte super godt, og så synes jeg, at det var ret sejt at kunne sige, at jeg helt selv og nærmest fra bunden havde brygget min egen kop kaffe.

Rabatkode

Som jeg skrev længere oppe har jeg også fået lov til at dele en rabatkode med jer, hvor I kan få 15 % på alle produkter hos Homebarista.dk indtil 31. oktober 2016. Du skal bare bruge rabatkoden: ANNAMAD15 – rigtig god kaffebrygning til jer derude! 😀

    Svar

    Instagram