Ovnbagte samosa med søde kartofler og ærter

Ovnbagte samosa med søde kartofler og ærter photo IMG_0562_zpsabqvo18l.jpgOvnbagte samosa med søde kartofler og ærter. Jeg er kæmpe fan af indisk mad og har også en lille drøm om at tage til Indien en dag. Aller mest for at spise mig igennem alt deres lækre mad. Når jeg selv laver indisk herhjemme, bliver det ofte chicken tikka masala, butter chicken, en vegetarisk curry a la denne med søde kartofler og kikærter eller min aboslutte favorit dahl med skyr og ristede mandler. Jeg har i lang tid også haft lyst til at give mig i kast med hjemmelavede, sprøde samosaer med saftigt og krydret fyld. I stedet for masser af olie og friture har jeg dog bagt dem i ovnen, hvilket giver en mere brød-lignende pakke i forhold til en sprød frituredej, men det smager nu stadig super godt.

Udover indisk mad er jeg også meget glad for søde kartofler, så dem har jeg selvfølgelig proppet inden i mine ovnbagte samosa sammen med ærter, spinat, ingefær og masser af varme krydderier som garam masala og spidskommen. De er derfor vegetariske og nok lidt større, end en traditionel indisk mama ville have godkendt, men sådan kan jeg nu meget godt lide dem. Jeg serverede dem med en kølende yoghurtdressing og en grøn salat til aftensmad, men du kan også lave dem i miniversioner og servere dem sammen med et indisk måltid a la dem stående længere oppe. Jeg kan også anbefale dem til frokost eller at komme dem i fryseren, så de kan tages op til madpakken – de er nemlig fyldt med groft mel, så de mætter mere. Win win win!

Tip: Du kan også fylde dem med en rest fra køleskabet som fx kødsovs, dahl eller lignende.
Mine samosaer er forresten anrettet på en skiferplade som denne.

 photo IMG_0451_zpsmb0ozcic.jpg
Ovnbagte samosa med søde kartofler og ærter photo IMG_0569_zpsw4ted89g.jpg

Ovnbagte samosa med søde kartofler og ærter (8 stk)

 • Dej: 150 g fuldkornsmel
 • 100 g hvedemel
 • 2 spsk olivenolie
 • ca 1,5 dl lunkent vand
 • 1 tsk salt
 • Fyld: ca 200 g søde kartofler (skrællet vægt)
 • 1 lille rødløg
 • 1 fed hvidløg
 • 2-3 cm ingefær
 • 1 stor tsk garam masala
 • 1 stor tsk stødt spidskommen
 • 1/2 tsk chiliflager
 • 2 dl frosne ærter
 • 1 stor håndfuld frisk spinat
 • saft fra 1 lime

 

Så nemt er det: Start med at lave dejen ved at ælte alle ingredienser godt sammen med hænderne, til du har en samlet dej. Pak dejen ind i et fugtigt viskestykke og lad det stå, imens du laver fyldet. Skær de skrællede kartofler i små tern og kog dem i saltet vand i 10 minutters tid, til de er møre. Hæld vandet fra og mos kartoflerne groft.

Skræl løg, hvidløg og ingefær og hak det hele fint. Kom alle 3 ting på en varm pande med 1 spsk olivenolie og steg det et par minutter, før du tilsætter chiliflager, spidskommen, garam masala og et pænt drys salt. Skyl spinat og hak det groft og kom det på panden sammen med ærter og limesaft. Vend det hele rundt i et par minutter og rør det så sammen med de søde kartofler.

Del dejen i 4 dele og rul dem ud til 4 cirkler (2-3 mm tykkelse) på et meldrysset bord. Det kræver lidt armkræfter! Halver hver cirkel så du får 8 halvmåner. Start med en halv, fold kanterne op så de lige sider præcis møder hinanden, smør med lidt vand og tryk dem godt sammen. Fyld med en god spsk fyld og rul/tryk enden sammen, så den er helt lukket (se evt billeder ovenover). Fortsæt med alle 8 og placer dem på en bageplade med bagepapir. Pensl dem på begge sider med lidt olivenolie og bag dem ved 220 grader i ca. 15 minutter.

Del med nogen du holder af
Del på facebook
Del på pinterest
Del på email
Abonner
Giv besked om

Email-notifikationer er slået til som standard på din kommentar. Klik på -symbolet for at slå det fra.

2 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments