Bagt grød med banan og nødder

16. juli 2016

//Sponsorerede produkter//

 photo IMG_0134_zpshicuseoq.jpg
bagt grød med banan og nødder. Godmorgen derude! Jeg har en skøn og meget nem opskrift på en rigtig jeg-har-lidt-bedre-tid-her-til-morgen-morgenmad klar til jer. Ideen opstod egentlig i sommerhus med en veninde for et par uger siden, hvor vi gerne ville eksperimentere med en ny version af bagt havregrød. Da vi begge var ret vilde med det, måtte jeg hjem, lave det igen og tage billeder af retten, så jeg kunne dele den med jer også. Denne version er vegansk, hvilket betyder, at den er helt uden mælkeprodukter, æg og andre animalske produkter. Jeg har brugt chiafrø, der binder grøden sammen som æg normalt ville have gjort og mandelmælk i stedet for komælk. Det er ikke først gang, at jeg laver bagt grød her på bloggen. Du kan faktisk allerede finde 3 andre versioner: en med bær, kokos og nøddeknas, en med gulerødder, rosiner og nødder a la gulerodskage og en tredje med æble og krydderier a la æblekage.

Denne gang har jeg lavet en version, der får en skøn, sød smag fra modne bananer med en snert af vanilje og kanel, og så er den toppet med flere bananskiver og grofthakkede valnødder, der ristes inden i ovnen – det smager lidt som at spise dessert til morgenmad 😉 Hvis du ikke er til valnødder, kan du sagtens bruge mandler, hasselnødder eller lignende i stedet. Det tager ikke mere end 3 minutter at gøre grøden klar, og så skal den bare stilles i ovnen, indtil hele huset dufter af friskbagt bananbrød. Hvis du ikke har kastet dig ud i bagt havregrød endnu, kan det bestemt anbefales!

Bagt grød med banan og nødder photo IMG_0147_zpskjr6s39y.jpg

Bagt grød med banan og nødder (til 2-3 personer)

  • 2 store modne bananer
  • 3 dl grovvalsede havregryn
  • 1 stor spsk chiafrø
  • 1/3 tsk vaniljepulver
  • 1 tsk stødt kanel
  • 4 dl mandelmælk (alternativt almindelig komælk)
  • 1 håndfuld valnødder (eller andre slags)

Så nemt er det: Start med at mose 1,5 banan og gem den sidste halve til senere. Bland bananmosen med havregryn, chiafrø, vaniljepulver, kanel og mælk og hæld blandingen over i en form (jeg brugte en stor rugbrødsform). Skær den sidste halve banan i skiver og fordel dem ovenpå grøden. Hak valnødderne groft og drys dem på toppen. Bag grøden i cirka 25 minutter ved 190 grader.

    Svar