Broccoli couscous med søde kartofler, æbler, feta og tahindressing

19. maj 2016

Broccoli couscousÅrh guf! Broccoli couscous med søde kartofler, æble, feta og tahindressing. Denne salat opstod faktisk til frokost en dag, hvor maven rumlede, køleskabet indeholdt flere lækre sager og der var lidt ekstra tid til at lave en god frokost. Det er noget af det, jeg savnede aller mest, da jeg var ude at rejse. Lækre sprøde salater fyldt med alle mulige gode ting, og jeg har samtidigt givet mig selv den udfordring at forsøge at lave flere af dem, som jeg kan tage med på arbejde. Jeg er nemlig startet som lærervikar igen, og her er det altså rart med en lækker frokost at se frem til, og så kan man jo sagtens have til et par frokoster i sådan en omgang. Den fungerer også fint som tilbehør til kylling eller oksekød.

Det er simpelthen så smart, at man så nemt kan få flere grøntsager. Bare ved at rive et blomkål eller, som her, broccoli groft og derved få et couscous-lignende udseende og endnu mere sprødhed. Og så er jeg virkelig vild med kombinationen af ovnbagte, søde kartofler, sprøde og syrlige æbler, saltet og cremet feta og en lækker nøddeagtig tahindressing. Tahindressing smager bare godt på alt, og hvis du ikke har prøvet den endnu, er det bare med at komme i gang! Hvis du er eller bliver vild med det, kan du også finde andre opskrifter med den lækre dressing her.

Har I forresten set bloggens nye design? Jeg håber, at I er lige så vilde med det som jeg er. Og husk at jeg altid er vild med at høre jeres mening! Er der noget, der ikke fungerer, noget der smager helt vildt godt eller opskrifter, som I vil have flere af, så tøv endelig ikke med at lægge en kommentar eller skrive en mail til mig 🙂

Broccoli couscous

Broccoli couscous med søde kartofler, æbler, feta og tahindressing (frokost til 2, tilbehør til 3)

 • 1/2 stort broccolihoved
 • 1 stor sød kartoffel
 • 1 lille æble
 • 75 g feta
 • 1 spsk tahin
 • saft fra 1/2 citron
 • et par spsk vand
 • 1 tsk akaciehonning
 • salt, peber og olivenolie

 

Så nemt er det: Start med skrælle den søde kartoffel og skære den i tern. Vend kartoffelternene i en spsk olivenolie. Bag dem i ovnen i cirka 20 minutter ved 200 grader, til de er møre indeni og sprøde udenpå. Riv broccoli groft på et rivejern til broccoli couscous og skær æble og feta i tern. Rør tahin godt sammen med citron, akaciehonning, vand og godt med salt og peber – dressingen skal være rimelig flydende. Vend alle ingredienserne sammen i en skål og server.

  Svar