Spinatsalat med kikærter, avocado og feta

4. maj 2016

Spinatsalat med kikærter, avocado og feta photo IMG_9444_zps1ji7hlp2.jpgSpinatsalat med kikærter, avocado og feta. Så er jeg hjemme igen efter 3 fantastiske måneders backpackerrejse gennem Sydøstasien! Det har fuldstændig overgået mine forventninger, og jeg har oplevet mere, end jeg nogensinde kunne have håbet på. Og ikke mindst fået en masse lækker madinspiration med hjem, som jeg glæder mig til at eksperimentere med i køkkenet. Måske har du fulgt med på Instagram? Jeg går lidt og brygger på at lave et par rejse- og spiseguides til henholdsvis Vietnam, Cambodia og Thailand. Så kan jeg også få vist jer, på den anden side af skærmen, glimt fra alle de fantastiske steder og måske inspirere andre, der har planer om at tage samme steder hen.

Men nu er jeg i hvert fald hjemme igen, og selvom det på en måde er trist, så er det også dejligt at se venner og familie og ikke mindst komme tilbage i køkkenet, lave og spise hjemmelavet mad igen. Jeg blev en smule træt af ris og nudler til sidst for at være helt ærlig… Så derfor var denne super nemme og simple salat helt perfekt. Frisk spinat med kikærter, avocado og feta – en af mine (nye) favoritkombinationer af nøddeagtige kikærter, cremet avocado og saltet feta. Jeg serverede spinatsalaten til et stykke kyllingebryst, men den vil også passe perfekt til grillmad eller frikadeller.

Se endnu flere opskrifter på salater lige her.

Spinatsalat med kikærter, avocado og feta photo IMG_9443_zpsqzriv153.jpg
Spinatsalat med kikærter, avocado og feta photo IMG_9449_zpsipgrrrm7.jpg

Spinatsalat med kikærter, avocado og feta (tilbehør til 3-4 personer)

3 store håndfulde frisk spinat
1 dåse kikærter
2 små avocado
100 g feta
saft fra 1 lime

 

Så nemt er det: Start med at skylle spinat og duppe det tørt med et viskestykke. Dræn vandet fra kikærterne, skyl dem og lad dem dryppe af. Halver avocado, skrab kødet ud med en ske og skær det i tern. Skær også feta i tern og bland alle ingredienserne i en skål med limesaft. Bland gerne med hænderne så avocado og feta bliver en smule mast – det gør salaten mere cremet.

    Svar