Blomkålscouscous med persille, tørrede frugter og ristede mandler

12. januar 2016

 photo IMG_7101_zpsw9xvwoin.jpgJeg har efterhånden set mange andre, der har lavet blomkålscouscous og for at være helt ærlig, så har jeg altid syntes, at det virkede lidt for sundt. Men nu har jeg (endelig) kastet mig ud i det, og jeg må overgive mig, for det smager faktisk virkelig godt! Det smager overhovedet ikke alt for sundt og kedeligt, som jeg havde forestillet mig. Det er derimod friskt, sprødt og så er det en virkelig god måde at få spist flere grønsager på – altså på den lækre måde 😉

Blomkålscouscous er super nemt og hurtigt at lave. Blomkålen skal bare rives groft og vendes med en dressing og ønsket fyld, som kan varieres, efter hvad du godt kan lide eller har i køleskabet. Jeg har vendt min blomkålscouscous med en frisk citron-olivenolie-sennepsdressing og masser af frisk persille, tørrede dadler og abrikoser og ristede mandler. Salaten kan sagtens serveres til et stykke kød, kylling eller fisk eller tages med på madpakken til frokost.

Du kan også finde andre lækre salater lige her.

Blomkålscouscous med persille, tørrede frugter og ristede mandler photo IMG_7106_zpsdjbafvyk.jpg

Blomkålscouscous med persille, tørrede frugter og ristede mandler (tilbehør til 3)

  • 1 stort blomkål
  • 1 stor håndfuld frisk persille
  • Saft fra 1 øko citron + skal fra 1/2
  • 2 spsk olivenolie
  • 1 tsk sennep
  • 1 lille håndfuld mandler
  • 10 stk tørrede frugter (jeg brugte dadler og abrikoser)
  • salt + peber

 

Så nemt er det: Start med at riste mandlerne i ovnen ved 180 grader i 5-8 minutter og derefter hakke dem groft. Fjern de grønne blade fra blomkålet, skyl det og rive det groft på et rivejern. Rør olivenolie sammen med citronsaft, sennep, salt og peber og vend dressingen med blomkålscoucous. Hak persille, riv citronskal fint og skær tørrede frugter ud i mindre stykker. Vend persille, citronskal, tørrede frugter og mandler i couscous’en og server.

    Svar